Hírek

A törökök összehozták a mostani Eb legcikibb öngólját

KENZO TRIBOUILLARD / AFP
KENZO TRIBOUILLARD / AFP

A mostani Európa-bajnokság a távoli bombákról és az öngólokról szól eddig. Az imént már a hatodik játékos, ezúttal a török Samet Akaydin vette be a saját kapuját  – ráadásul egy ártalmatlan szituációban.

A portugálok vezethettek kontratámadást a 28. percben a két csapat második fordulós mérkőzésén, amikor Joao Cancelo és Cristiano Ronaldo nem értették meg egymást. A két portugál épp hevesen mutogatott egymásnak, hogy mi ment félre, amikor Akaydin fel sem nézve hazatette a labdát, Altan Bayindir azonban addigra már kimozdult a kapujából.

A helyzet annyira váratlan volt, hogy a közvetítésben is Cancelo és Ronaldo vitáját mutatták, majd amikor visszaváltott a kép, akkor épp Celik és Bayindir próbálta meg menteni a menthetőt, de sikertelenül (a gólt itt lehet megnézni).

Ezzel az öngóllal került egyébként 2-0-s előnybe Portugália – a mérkőzés még tart, a végeredménnyel majd frissítjük a cikkünket.

Ami pedig az öngólokat illeti, az eddigi rekorder az előző torna tizeneggyel.

Kapcsolódó
Ronaldóék átgázoltak az Eb öngólját összehozó törökökön
A portugál labdarúgó-válogatott a vártnál sokkal simábban győzte le 3-0-ra Törökországot, így két fordulót követően is hibátlan az Európa-bajnokságon és továbbjutott a nyolcaddöntőbe.
Olvasói sztorik