Hírek

Koeman a lesgólról: Ha ilyen sokáig tartott kielemezni, akkor meg kellett volna adni a gólt

GABRIEL BOUYS / AFP
GABRIEL BOUYS / AFP

Megszületett a foci-Eb első 0-0-s döntetlenje: Franciaországnak és Hollandiának is voltak nagy helyzetei, a végén mégis két nagy nulla állt az eredményjelzőn, igaz, az egy-egy megszerzett pont mindkét csapatnak jól jött.

A hollandoknak Xavi Simons révén egy lesgóljuk is volt, amelyet azért vettek el, mert az angol játékvezető, Anthony Taylor, majd a VAR-szobában ülők úgy ítélték meg, hogy a lövés pillanatában a lesen álló Denzel Dumfries zavarta a franciák kapusát, Mike Maignant.

A hollandok kapitánya, Ronald Koeman nem meglepő módon máshogy vélekedett az esetről.

„Dumfries valóban lesen állt, de egyáltalán nem zavarta a kapust, ennek érvényes gólnak kellett volna lennie. Maignan nem azért nem vetődött a labda után, mert Dumfries zavarta, azért nem reagált, mert esélye sem volt odaérni a lövésre.

Ha les volt, akkor nem kell négy percet tölteni azzal, hogy valaki azt várja, milyen döntést mondanak rá a fülére. Ha viszont ennyire vitatott a szituáció, hogy ilyen sokáig tart kielemezni, akkor gólt kellett volna ítélni

– nyilatkozta Koeman.

A hollandok ezt megelőzően az 1996-os tornán, Skócia ellen játszottak 0-0t az Eb-ken. Koeman a meccs után azt is elmondta, ha előzetesen azt mondták volna neki, hogy csapata az első két kör után négy ponttal áll, azt elfogadta volna.

A holland válogatott az utolsó körben Ausztriával játszik, és egy döntetlen is elég számára, hogy megkaparintsa az automatikus továbbjutást érő első vagy második hely valamelyikét.

A csoport állása:

1. Hollandia 2 1 1 – 2-1 4 pont
2. Franciaország 2 1 1 – 1-0 4
3. Ausztria 2 1 – 1 3-2 3
4. Lengyelország 2 – – 2 2-5 0 – kiesett

 

A további program:
3. forduló (június 25., kedd):
Hollandia – Ausztria, Berlin 18.00
Franciaország – Lengyelország, Dortmund 18.00

Olvasói sztorik