Hírek

Nagy Zsolt: Hét hónap után megfordult a fejemben, hogy nem lehetek többé válogatott

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Sajtótájékoztatót tartott a magyar labdarúgó-válogatott egy nappal a Németország elleni 2-0-s vereség után.

Az eseményen ezúttal Nagy Ádám és Nagy Zsolt vett részt a csapatból, akik pihenőt kaptak a délelőttre. A Puskás Akadémia hátvédje kezdésképp úgy értékelt, hogy sikerült visszatérni a németek ellen ahhoz a játékstílushoz, ami a csapat erőssége volt korábban. Nagy Ádámot arról kérdezték elsőként, hogy mennyire foglalkoztatja a tény, hogy a tizedik legtöbb válogatottsággal rendelkező játékos lett, valamint nyolc találkozóval a legtöbb Eb-meccse is neki van.

Mivel ilyen rosszul sikerült a torna kezdése, nem foglalkoztam vele, hogy top10-be kerültem, vagy hogy a legtöbbet Eb-n szereplő játékos lehettem. Büszkévé tesz, örülök neki, de két mérkőzés után nulla ponttal állunk, így nem foglalkozok vele. Bízom benne, hogy segítséget kapunk odafentről is, ha megszerezzük a három pontot vasárnap

– felelte rá.

Ezután szóba került az első német gól, de nem a bírókra vonatkozott a kérdés, hanem az azt megelőző szituációra.

„Jó, akkor beszéljünk erről az esetről! Igen, azt tanítják a játékosoknak, hogy sípszóig tart a mérkőzés, de egy nagyon kiélezett találkozó volt, amely abból állt, hogy próbáltuk lezárni a területeket. Elég nagy meló volt és egy ilyen meccsen, amikor észrevesszük, hogy szabad szemmel láthatóan egy fault volt, fellélegzünk, hogy akkor lehet fújni.

Hiába tudjuk, hogy sípszóig kell játszani, az ember ösztönösen megáll egy pillanatra. Érdemes megnézni Gündogant, aki ugyanúgy megállt, mint a magyarok, csak éppen nem fújt a bíró.

Az eset kapcsán általánosságban is beszélt Nagy Ádám a bírói trendekről és Danny Makkieléről is.

„Az ellenfél csapatában van egy ötszörös BL-győztes, nekem meg sajnos egy sincs, úgyhogy én nem beszélhetek hozzá. Ha mégis szóba állnak velem, bicskanyitogatóan arrogánsan teszik. Úgy látom, hogy sajnos ebbe az irányba megy a játékvezetés jelenleg. Értem egyébként, hogy kell a határozottság, mert meg kell fogni az ilyen feszült meccseket, de szerintem ez nem jó irány.

Ezután Nagy Zsolt mesélt arról, hogy bár a kommenteket nem olvasgatja, azért visszajutott hozzá, hogy főleg a svájciak elleni mérkőzést követően talán kezdőbe kerülhet. Elmondta, hogy bár nagy álma, hogy ez megtörténjen, elfogadja Marco Rossi döntését.

„A tízmillió ember helyett csak egy állítja össze a csapatot, ezt tudomásul kell venni” – mondta a felcsútiak játékosa, akit később kérdeztek arról is, hogy 2019-ben a Wales ellen debütált, ezúttal pedig Skócia ellen bizonyíthat. Nagy Zsolt nem játszott jól azon a meccsen, de azóta többször is bizonyított már.

„Hosszú volt az út, de az már a múlté. Bemutatkozhattam az Európa-bajnokságon, ez nagyon fontos nekem. Volt egy nehéz időszakom, mindenki lemondott rólam a Wales elleni mérkőzés után. Szerettem volna bizonyítani, hogy itt a helyem, aztán jött egy komoly sérüléshullám. Nehéz erről beszélni, de hét hónap kihagyás után megfordult a fejemben, hogy nem lehetek többé válogatott, de sohasem adom fel. Annak is örülök, hogy itt lehetek, nekem már ez is nagy dolog. Pont lenne az i-re, ha nyernénk az utolsó mérkőzésen.”

Skóciával kapcsolatban elmondta Nagy Ádám, hogy a korábbi ellenfelekhez képest fizikálisabb csapat, fontos feladat lesz, hogy ne engedjenek nekik lehetőségeket.

„Tegnap csalódottak, dühösek voltunk, a látottak alapján kihagyott lehetőségnek érezzük, hogy így sikerült az első mérkőzés. Ha csak védekezésben azt tudtuk volna hozni Svájc ellen, amit tegnap, akkor egy vagy két lövésig jutottak volna csak, amit pedig Gula kivéd.

Saját magunkkal szemben viszont elvárás maradt, hogy továbbjussunk! Csak most nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Utána sajnos számolgatni kell. Bízom benne, ha nyerünk, megtámogatnak minket a foci istenei.

A magyar válogatott vasárnap lép pályára Skócia ellen, amely az utolsó esélye, hogy pontot szerezzen a csoportkörben. A találkozóra Stuttgartban kerül sor, 21 órától. A továbbjutásra csak győzelemmel van esély, a hat csoportból ugyanis a négy legjobb harmadik helyezett jut tovább.

Kapcsolódó
„Jó része lenni ennek az egésznek, jó élmény volt az eredményt leszámítva” – a magyar szurkolóknak nem szegte kedvét a vereség
A magyar szurkolók 8-9 órányi vonatozás után alig várták, hogy lássák kedvenceiket Stuttgartban, akadtak olyanok is, akik a nyaralásba vonták be a németek elleni meccset. A végeredmény ugyan nem volt ideális, mégis sokan elégedetten távoztak. Riport.
Olvasói sztorik