Hírek

A frankfurti rendőrség arra kéri az angol szurkolókat, hogy senki ne ugorjon a Majnába

Andreas Arnold / picture alliance / Getty Images
Andreas Arnold / picture alliance / Getty Images

Csütörtök délután a C csoport rangadóján megismétlődik az előző Európa-bajnokság egyik elődöntőjének párosítása, Anglia a dánokkal csap össze. A mérkőzésre Frankfurtban kerül sor, amely néhány szurkolónak nem lehet ismeretlen helyszín, hiszen a 2006-os németországi világbajnokság idején itt játszotta Anglia a Paraguay elleni nyitómeccsét. Annak a mérkőzésnek az emléke a jelek szerint élénken él a helyi hatóságok emlékezetében is, a Guardian szerint ugyanis a frankfurti rendőrség kiáltványt intézett az angol szurkolókhoz, melyben megkérték őket, hogy a nagy szurkolás közepette lehetőleg ne ugorjanak a várost átszelő Majnába.

18 évvel ezelőtt ez volt a helyzet, az angol szurkolók számára fenntartott szurkolói zónát pedig ezúttal is a folyó partjának közelében húzták fel, így némileg érhető az elővigyázatosság. Az más kérdés, hogy míg itthon tombol a kánikula, Németországban kimondottan hűvös az idő jelenleg, nagy esőkkel tarkítva, így valószínűleg kevesek fejében fordulhat meg a fürdőzés gondolata.

Az első fordulóban Anglia takaréklángon égve legyőzte Szerbiát, míg Dánia 1-1-es döntetlent ért el a szlovén válogatott ellen.

Kapcsolódó
Székekkel és asztalokkal verték egymást véresre a szurkolók
Egy kávézó is áldozatul esett a tömegbunyóban.
Olvasói sztorik