Hírek

Willi Orbán: Mindig aggódom a reptéren, hogy nem megyek át a biztonsági ellenőrzésen

Koszticsák Szilárd / MTI
Willi Orbánra nagy feladat vár a németek elleni csoportmérkőzésen is
Koszticsák Szilárd / MTI
Willi Orbánra nagy feladat vár a németek elleni csoportmérkőzésen is

Egy Németország elleni mérkőzés mindig is különleges Willi Orbán számára, az RB Leipzig 31 éves, Kaiserslauternben született magyar válogatott védője szerdán pályafutása során negyedik alkalommal léphet pályára a németek ellen.

„Németországban születtem és nőttem fel, és kilenc éve játszom a Bundesligában. U21-ben olyan srácokkal is játszottam, mint Marc-André ter Stegen és Emre Can.

A németeknek hihetetlenül jó csapatuk van, sokkal jobb játékosok, mint mi. De mi csak igyekszünk tenni a dolgunkat.

Úgy véli, Marco Rossi perfekcionista, azaz törekszik a tökéletességre, de nagy jelentőséget tulajdonít a taktikának is.

„Erre azért van szükségünk, hogy elfedjük az egyéni minőség hiányát. Kicsit többet kell befektetnünk, mint más nemzeteknek. Ennek ellenére jól fejlődtünk, főleg ami a labdával való játékot illeti. Izgalmas lesz látni, hogyan tudjuk megvalósítani mindezt.”

Orbán szerint az, hogy a csapatnál a Svájc elleni vereség ellenére sok a viccelődés, egyértelműen a jó hangulat jele.

„Kiemelkedő csapatszellemünk van, hihetetlenül szórakoztató a fiúkkal lenni, mert őrültek, és jó a humoruk. Ez gyakran átkerül a pályára is. Ennek ellenére mindig megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt a szórakozás és a koncentrált munka között” – nyilatkozta a Bildnek.

Szerinte a legviccesebb páros Sallai Roland és Gazdag Dániel, ők olyanok, mint két testvér, akik nagyon függnek egymástól.

A magyar egy vicces nyelv. Hála Istennek most már szinte mindent értek

– jegyezte meg nevetve.

Elmondta, hogy odafigyel az alvására, szerencsére a szállodában kiváló az ágya és miután egyedül van a szobában, nagyon jól alszik. De fontos számára a számos táplálék-kiegészítő is, reggel és este fehérjeport és vitaminokat szed, amire a szervezetének szüksége van a versenysporthoz.

„Három bőrönddel érkeztem, amelyek közül az egyik csak a kiegészítőknek való. Mindig aggódom a reptéren, hogy nem megyek át a biztonsági ellenőrzésen” – monda viccesen.

Nagyon vigyáz a súlyára és az energiaszintjére, és ugyan nem számolja a kalóriákat, azért reggel kerüli a szénhidrátokat, és még nyaralás közben is jár konditerembe.

„Szeretek edzeni, jót tesz a testemnek és nekem is. Nem vagyok az a típus, aki csak feküdni szeret a tengerparton. Ha jól edzel, a steak is sokkal jobb ízű.”

A magyar és a német válogatott szerdán, 18 órától Stuttgartban csap össze egymással.

Kapcsolódó
Marco Rossi: 2020 szeptembere óta először szégyelltem a csapatom játékát
A magyar szövetségi kapitány szerint a német csapat jobb nálunk, ezen senki sem sértődhet meg.
Olvasói sztorik