Hírek

Marco Rossi: 2020 szeptembere óta először szégyelltem a csapatom játékát

Bár a legutóbbi három, németek elleni mérkőzésen veretlen maradt a magyar labdarúgó-válogatott, Marco Rossi szerint a múltból nem lehet megélni. A szövetségi kapitány szerint minden pályára lépő játékosának száz százalékot kell nyújtania, és reméli, sikerül egy pontot megkaparintania.

„A hagyomány sajnos nem elég, a múlt nem számít annyit. Lehet rá emlékezni, de nem döntő” – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány arra a felvetésre, hogy a legutóbbi három alkalommal veretlen maradt a válogatott Németország ellen.

De van honnan felállni, hiszen a csapat elveszítette az első mérkőzését az Európa-bajnokságon, miután 3-1-re kikapott Svájctól.

Miután az első meccset elveszítettük, nagyon csalódottak voltunk. Főleg azt figyelembe véve, hogyan játszottunk az első félidőben. Elbátortalanodtunk, elment a kedvünk. 2020 szeptembere óta ez volt az első alkalom, hogy én, mint edző szégyelltem a csapatom játékát –

jegyezte meg.

„A szünet után visszajöttünk a mérkőzésbe, jó második félidőt játszottunk. A háromból két gól a mi komoly hibánknak volt betudható, és egy Eb-n nagyon komoly árat fizetsz ezekért. Szerdán Németország ellen játszunk, amely véleményem szerint a legkeményebb rivális. Ez a csapat jobb nálunk, ezt ki kell mondani, ezen senki sem sértődhet meg. Sőt, inkább még motiválhat is bennünket, hogy a legjobbunkat nyújthassuk. Remélem, egy pontot megkaparíthatunk és akkor a továbbjutás reményével léphetünk pályára a skótok ellen.”

Rossi hozzátette, aki a pályán lesz, annak száz százalékot kell nyújtania.

A kezdőcsapatot illetően arra a döntésre jutott, hogy 2-3 poszton változtat.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a múltban jó teljesítményre voltunk képesek, remélem, ugyanez megtörténhet szerdán is. Bízom a csapatomban, de ez nem az a német csapat, amellyel legutóbb többször játszottunk.”

Újságíró kérdésre válaszolva úgy tűnt, nagyon bosszantja, hogy egy mémoldal kipécézte magának Ádám Martint.

Sok idióta ül a gép mögött, de ezt nem tudjuk befolyásolni, ez a része az egész játéknak. De amikor megsértik a játékosokat, az elfogadhatatlan és tiszteletlenség.

Ádám Martin születésétől ilyen genetikával rendelkezik, az nagy megelégedettséggel töltene el, ha gólt szerezne. De nem hiszem, hogy a történtek megérintették volna, mert egy kivételes srác.”

Kapcsolódó
Nagelsmann támadóbb felfogású magyar válogatottra számít
A német kapitány szerint nem a gólok száma a fontos, hanem a győzelem.
Olvasói sztorik