Hírek

„Van egy alap fizimiskám, jókat szoktam röhögni” – a mémoldalak által felfedezett Ádám Martin már a legnehezebb ellenfélre készül

A Svájc elleni vereséget követően a csapatkapitány Szoboszlai Dominik és a szövetségi kapitány Marco Rossi is tartott eligazítást, árulta el Ádám Martin, a magyar labdarúgó-válogatott csatára a vasárnapi sajtótájékoztatón.

„Mind Szoboszlai Dominik, mind a Mister tartott egy értékelést, ezen túl vagyunk” – fogta rövidre a választ azzal kapcsolatosan, hogy a csapatkapitány, illetve Marco Rossi tartott-e eligazítást a svájciak elleni 3-1-es vereséget követően.

Azt mondta, a következő, németek elleni meccsen kompaktabbnak kell lenniük, a presszinget együtt kell elkezdeni és pontosan csinálni, ezek lesz a legfontosabb.

Van még két meccsünk, hat pontot lehet szerezni. Jön a legnehezebb ellenfél, Németország, de 2021-ben már megmutatta a csapat, hogy pariban tudunk lenni

– utalt a legutóbbi Európa-bajnokságon játszott 2-2-es döntetlenre. De a felek 2022-ben a nemzetek Ligájában is összecsaptak egymással, akkor a hazai 1-1-es döntetlen után Lipcsében 1-0-ra győzni tudott Magyarország.

„Akkor megmutattunk, hogy csapatként küzdve fel tudjuk venni velük a kesztyűt. A Svájc elleni tegnapi meccsből és a Nemzetek Ligája-összecsapásokból kiindulva a védekezés lesz a legfontosabb. A németek fogják birtokolni a labdát, sokat fogunk védekezni, szóval a félidőnként adódó 3-4 kontrát úgy kell levezetnünk, hogy akár be is találjunk.”

Hozzátette, úgy készül, hogy ezúttal is csereként léphet pályára így rakja össze magát fejben, hogy abban a 15-20-30 percben tudjon segíteni, netán még gólt is szerezni.

Hogy az egycsatáros vagy a kétcsatáros játék a jobb?

„Szerintem a kétcsatáros játék is tud működni, de sok labda, sok beadás kell hozzá. Szombaton hellyel-közzel próbáltuk Varga Barnabással megtartani, lecsúsztatni a labdákat egymásnak. De a válogatottban ez volt az első, hogy ezt így elővettük, ám lehet, lesz még rá példa.”

Arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy az egyik legnagyobb futball-mémoldal, a Footy Humour is kiszúrta magának a kinézete (tetoválásai, vörös szakálla) miatt, azt felelte, természetesen visszajut egy-két hír hozzá erről.

Jókat szoktam röhögni. Így születtem – jó, azt nem állítom, hogy ekkoraként –, ilyen testalkatom van. Van egy genetikám, egy alap fizimiskám, ezen változtatni nem tudok

A magyar válogatott legközelebb június 19-én, Sttutgartban a házigazda Németország ellen lép pályára.

Kapcsolódó
Rossi: Az első félidőben lefociztak minket
Nem sok értékelhető egyéni teljesítményt látott a kapitány.
Olvasói sztorik