Hírek

„Nem leszek a kezdőcsapatban…” – Lang Ádám elszólta magát

A magyar labdarúgó-válogatott keddi sajtótájékoztatóján Marco Rossi kapitány már elárulta, hogy 2-3 változást tervez a kezdőcsapatban, az egyik éppen Lang Ádám lehet, aki elszólta magát, hogy a kispadon kezdi a németek elleni összecsapást. Schäfer András három éve gólt fejelt a németeknek, most azzal is kiegyezne, ha más lenne eredményes.

„A futballban – mind támadásban és védekezésben – együtt mozog a csapat, de a svájciak ellen az első félidőben a távolságok túl nagyok voltak. De ezt helyre tettük, voltak megbeszélések, mindenki elmondta a véleményét. Tisztában vagyunk azzal, hogy még egyszer ez nem fordulhat elő. Hogy mi volt az ok, az egy jó kérdés” – nyilatkozta Lang Ádám.

Tudjuk, hogy fontos mérkőzés előtt állunk, azt gondolom, kijavítottuk a hibákat. és még ha egy kicsit kiábrándító is volt az első félidei teljesítmény, a másodikból abszolút lehet építkezni. Szeretnénk egy ki-ki mérkőzést vívni a németekkel.

Volt egy megmosolyogtató újságírói kérdés, amely arra utalt, hogy Lang a kezdőcsapat tagjaként mit gondol a német válogatottról.

„Nem leszek kezdő…” – jegyzete meg Lang, aki a válogatottban a legutóbbi 31 alkalommal mindig játszott, ebből huszonnyolcszor kezdőként.

„Ismerjük a német csapat kvalitását, domináns futballal fognak előrukkolni. De én azon a véleményen vagyunk, hogy a saját csapatunk erősségeit kell néznünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy az ellenfélnél milyen játékosok vannak, de saját magunkra kell fókuszálnunk.”

Arra a kérdésre, hogy a 31 meccses sorozata milyen érzéseket kelt benne, azt mondta, ez folyamatosan egy megelőlegezett bizalom, amit minden edzésen és meccsen meg kell hálálni.

„Mindig sokat segített nekem a csapat, olyan érzelmi töltettel jövök a válogatotthoz, hogy azonnal kivirulok, amikor repülőre ülök.”

Ha egy-egy kontra sikerülne…

Schäfer Andrást természetesen ismét azzal szembesítették, hogy a legutóbbi Európa-bajnokságon gólt fejelt Manuel Neuer kapujába.

„Az egy nagyon különleges pillanat volt számomra, minden kissrác álma, hogy egy Eb-n gólt szerezzen. Hab a tortán, hogy egy jó csapat és egy világklasszis kapus ellen fejelhettem. Remélem, szerdán esetleg megismételhetem, de azzal is kiegyeznék, ha nem én, hanem valamelyik csapatársam utánozná le ezt a mozdulatot.”

Azt elismerte, hogy a Svájc ellen nyújtott teljesítménye nem élete formája volt.

Nem játszottam jól, ezt reálisan kell látnom. Való igaz, hogy passzívabb voltam, nem tudtam annyit hozzátenni a csapat játékához.

Aztán amikor a második félidőben visszamentünk az alapjainkhoz, identitásunkhoz, akkor feljavultunk. De nem is erre kell alapoznom, hanem az elmúlt 3-4 évre, amióta a kerethez tartozom.”

Szerinte nagyon nehéz rizikó nélküli meccset játszani, minimális kockázatot mindig vállalni kell.

„A múltban is az volt a jellemző az olyan meccsekre, amikor domináns ellenféllel játszottunk, hogy ha minél szorosabban tartjuk az eredményt, annál nagyobb az esélyünk. Főleg ha érezzük, hogy stabilak vagyunk, nem kapunk gólt, egy-egy kontrából el tudunk menni….”

Kapcsolódó
Marco Rossi: 2020 szeptembere óta először szégyelltem a csapatom játékát
A magyar szövetségi kapitány szerint a német csapat jobb nálunk, ezen senki sem sértődhet meg.
Olvasói sztorik