Hírek

„A németek levették a szoknyát a skótokról” – így látták a lapok az Eb nyitómeccsét

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Németország már 11 a 11 ellen is kétgólos előnyt épített fel Skócia ellen az Eb nyitómeccsén, majd Ryan Porteous kiállítása után sejteni lehetett, hogy csúnya vége is lehet a találkozónak skót szempontból. Az is lett, a házigazda német csapat ugyanis végül 5-1-re győzött.

Megalázó vereség. Steve Clarke emberei kijózanító emlékeztetőt kaptak arról, hogy milyen brutális a nemzetközi topfutball.

Az viszont már korábban is nyilvánvaló volt, hogy a továbbjutási esélyeink a másik két csoportmeccsen dőlnek el” – írta a meccsről a The Herald nevű skót lap.

Egy másik skót újság, a The Scotsman úgy fogalmazott, hogy a skót euróbuborék kipukkadt Münchenben.

Eközben a német lapok természetesen ünneplik csapatukat, és a legtöbb újság megemlíti, hogy a legutóbbi három nagy tornát vereséggel kezdte a Nationalelf: a katari vébén Japántól (1-2), a 2021-es Eb-n a franciáktól (0-1), a 2018-as oroszországi világbajnokságon Mexikótól (0-1) kapott ki a német válogatott.

Németország az Eb első napján ráijesztett Európára

– írta a meccsről a spanyol Marca, míg az As úgy fogalmazott a remeklő, és egyaránt gólt szerző Jamal Musiala, Florian Wirtz páros játéka láttán, hogy „két ördög szabadlábon”.

„Németország a skótok ellen megmutatta a karmait” – ez már a szintén spanyol Mundo Deportivo összefoglalója volt a nyitómeccsről.

A svájci Blick úgy fogalmazott, hogy az eredmény és az alárendelt szerep miatt az ember szinte már megsajnálta a skótokat. „A németek levették a szoknyát a skótokról” – írta a svájci lap.

Az osztrák Kurier szerint az 5-1-es német siker olyan eufóriát indított el, hogy arról Németországban mindenkinek beugrott 2006 nyara, amikor a hazai rendezésű vébén a csapat az elődöntőig menetelt, és végül bronzérmesként zárt.

Olvasói sztorik