Hírek

A franciák legnagyobb öröme az Eb-főpróbán az volt, mikor Mbappé levette a megkülönböztető mezt

Franck Fife / AFP
Franck Fife / AFP

A címvédő olasz labdarúgó-válogatott 1-0-ra nyert Bosznia-Hercegovina csapata ellen az Európa-bajnokságra történő felkészülés utolsó állomásán. Az Empoliban rendezett mérkőzést Davide Frattesi döntötte el, aki a 38. percben jól érkezett egy beadásra és felugorva kapásból a léc alá lőtt.

A franciák Bordeaux-ban fogadták a kanadaiakat, de nem tudták megtörni a tengerentúliakat, az összecsapás gól nélkül zárult. A meccs előtt híre ment, hogy Kylian Mbappé kihagyta a szombati edzést és kérdéses a játéka. A real Madridhoz szerződő csatár aztán a hajrába érve melegíteni kezdett, majd amikor levette a megkülönböztető mezét, a közönség felélénkült, majd a 74. percben beálló játékos nevét skandálta. Mbappénak volt is nagy helyzete a legvégén, de a kapus védeni tudta a lövését.

Magabiztos, négygólos sikert arattak a szlovákok a vendég walesiek felett és nyertek az Eb-újonc georgiaiak is Montenegróban.

Felkészülési meccsek

Olaszország – Bosznia-Hercegovina 1-0 (1-0)
Franciaország-Kanada 0-0
Szlovákia-Wales 4-0 (1-0)
Montenegró-Georgia 1-3 (0-2)

Kapcsolódó
„Ha ő vezet minket, az Eb a mi játszóterünk” – Styles Szoboszlairól
A középpályás úgy érzi, hogy megvan a játékosanyag, a szövetségi kapitány és a filozófia is ahhoz, hogy a magyar válogatott messzire jusson.
Olvasói sztorik