Hírek

„Ha ő vezet minket, az Eb a mi játszóterünk” – Styles Szoboszlairól

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Külön cikket szentelt a brit Guardian a magyar labdarúgó-válogatott angol születésű játékosának, az Európa-bajnokságra készülő Callum Stylesnak. Bemutatják benne röviden a focistát, aki magyar nagymamája révén került kapcsolatba a nemzeti csapattal, és hogy egyszer csak megkereste őt a szövetség és Marco Rossi. Meglepődött elsőre, de örömmel csatlakozott, most pedig egy Eb vár rá és Magyarországra.

Gyerekként mindig is erről álmodtam, most pedig valósággá válik

– mondta Styles, aki hosszan dicsérte a válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominiket.

„Nagyon jól játszik, kifejezetten jól szerepelünk, mióta ő a csapatkapitány. Volt egy 14 mérkőzéses veretlen sorozatunk, hatalmas önbizalmat ad nekünk, ha kivezet minket egy olyan nagy tornára, mint az Eb.

Ha ő vezet minket, a torna a mi játszóterünk, csak azt kell csinálnunk, amit eddig is

– mondta Styles, aki külön kitért a magyar szurkolótáborra is, mint mondta, neki ugyan csak a válogatott meccseken van tapasztalata, de akkor azt látja, hogy az ultratábor a meccsek előtt, alatt és után is rendületlenül buzdítja őket, úgy érzi, kifejezetten jó a kapcsolatuk a drukkerekkel.

Ami a magyar nyelvet illeti, nehéznek tartja, de próbál tanulni ezt-azt, azt mondta, hogy ragad is rá pár kifejezés, amikor edzőtáborban van, de aztán visszatér Angliába és a közelében senki sem beszél magyarul, így könnyen felejt. Amikor pedig a jövőjéről kérdezték, a tavaszt kölcsönben a Sunderlandnél töltő Styles azt mondta, egyelőre csak az Eb-re koncentrál.

Olyan messzire szeretnék jutni Magyarországgal, amennyire csak lehet, eljutni az egyenes kieséses szakaszba, meccsről meccsre haladni. Megvannak a játékosaink, a szövetségi kapitányunk, és a filozófiánk is ahhoz, hogy messzire jussunk. Csak magabiztosnak kell lennünk, és keményen dolgozni.

Callum Stylest le kellett cserélni az Izrael elleni, utolsó felkészülési meccsen, azt mondta, a térdére kapott egy rúgást. Vasárnap vizsgálják meg, reméli, hogy nem komoly a sérülése.

Kapcsolódó
„Nem érzem a nyomást – még” – Szoboszlai üzeni, nem kell érte aggódni
Nem kell érte aggódni, üzente a szurkolóknak Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, miután le kellett cserélni az Izrael
Olvasói sztorik