Hírek

Didier Deschamps: Mbappé térdén jelentős vérömleny volt

Jean-Christophe VERHAEGEN / AFP
Kylian Mbappé még szerdán, Luxemburg ellen kapott rúgást
Jean-Christophe VERHAEGEN / AFP
Kylian Mbappé még szerdán, Luxemburg ellen kapott rúgást
A szerdai, Luxemburg elleni 3-0-s győzelem után vasárnap 0-0-t játszott Kanadával a francia labdarúgó-válogatott, amely legközelebb már az Európa-bajnokságon lép pályára. A francia lapok szerint kiábrándító döntetlen született, Didier Deschamps szövetségi kapitány azonban továbbra is pozitívan értékelte a felkészülést, és azt mondta, a torna többi favoritjának is akadtak nehézségei a júniusi felkészülési mérkőzéseken.

„Összességében jól telt ez a tíz nap, ez érezhető a játékosok lelkiállapotán is. Kanada ellen nagyobb gondjaink voltak, mint legutóbb, de ez jó, mert figyelmeztet majd arra, hogy mi vár ránk június 17-én Ausztria ellen. Sajnos a játékosok nincsen ugyanolyan szinten, két játékost, Adrien Rabiot-t és Aurélien Tchouaménit nem is tudtam pályára küldeni. Még ha ez egy kicsit ártott is a teljesítményünknek, fontos volt, hogy a játékidőt elosszam ezen a két meccsen.

Nézve más nagy nemzetek meccseit, senkinek sem könnyű

nyilatkozta Deschamps.

A játékosként és edzőként is világbajnok szakember szerint a csapaton belül még lesznek igazítások, de ami egyértelmű, hogy Kylian Mbappét nem lenne könnyű pótolni.

„Mbappé rúgást kapott Luxemburg ellen, még szombaton is jelentős vérömleny volt a térdén, ami korlátozta a lehetőségeinket. Kezelésben részesült, vasárnapra jobban lett, így tizenöt percet kapott. De több kockázatot nem akartunk vállalni.

Ez a válogatott Kyliannal vagy nélküle teljesen más

– tette hozzá.

Franciaország az Európa-bajnokság D csoportjában június 17-én, Ausztria ellen kezdi meg szereplését. Azt követően június 21-én Hollandia, 25-én pedig Lengyelország lesz az ellenfél.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik