Hírek

Neuer nagyot potyázott a németek Eb-főpróbáján

ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Görögország elleni 2-1-es győzelemmel hangolt a jövő pénteken kezdődő, hazai rendezésű Európa-bajnokságra Németország.

A görögök teljesen megérdemelten vezettek egy félidő után a rengeteg hibával játszó németek ellen. A vendégek góljához Manuel Neuer bakija kellett, aki kiejtette a labdát, épp Maszurasz elé, aki büntetett.

A második félidőben viszonylag hamar, az 56. percben egyenlíteni tudott Havertz, ettől pedig a közönség is hangulatba jött, a németek játéka pedig fokozatosan javulni kezdett. Az utolsó passzokkal sokáig így is akadtak gondok, azonban a végén egy beadás után nem tudtak felszabadítani a görögök, Gross pedig megszerezte a németek győztes gólját.

A németekhez hasonlóan a magyarokkal egy Eb-csoportban szereplő skótok Glasgow-ban döntetlent játszottak a finnekkel. A második félidő elején kétgólos előnyt szereztek, de a vendégek a hajrában egyenlítettek.

Az angol válogatott meglepetésre vereséget szenvedett az izlandi együttestől: a londoni Wembley Stadionban rendezett mérkőzés egyetlen gólját Jon Dagur Thorsteinsson szerezte a 12. percben.

Az albán válogatott Szombathelyen, a Haladás Stadionban verte 3-1-re az azeri csapatot.

Felkészülési mérkőzések

Albánia-Azerbajdzsán 3-1 (1-0)
Románia-Liechtenstein 0-0
Anglia-Izland 0-1 (0-1)
Lengyelország-Ukrajna 3-1 (3-1)
Németország-Görögország 2-1 (0-1)
Skócia-Finnország 2-2 (0-0)

Kapcsolódó
Rossi elárulta, Gulácsi kezd a kapuban Izrael ellen is
Minden mérkőzés eredménye számít, a szombati meccs célja, hogy senki ne szenvedjen sérülést és győzzön a csapat.
Olvasói sztorik