Hírek

Rossi elárulta, Gulácsi kezd a kapuban Izrael ellen is

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Minden mérkőzés eredménye számít, a szombati meccs célja, hogy senki ne szenvedjen sérülést és győzzön a csapat – mondta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az izraeliek ellenifelkészülési találkozó előtti sajtótájékoztatón.

Rossi kiemelte, látva azt, hogy az írországi mérkőzés után mennyi negatív megjegyzés érkezett a válogatottról, egyértelmű, hogy a barátságos mérkőzések eredménye is számít.

A cél, hogy győzzünk és meggyőzzük magunkat is. Szeretném, ha a játékosok megtalálnák a góllövő cipőjüket. Szükségünk van eufóriára és valamennyi önbizalomra. A legutóbbi találkozó tanulságait leszűrtük

– hangsúlyozta az MTI beszámolója szerint.

Az izraeli válogatottal kapcsolatban kiemelte, hogy jelenleg a megújulás szakaszában van az új edzőjével, ráadásul sok új játékos is csatlakozott az együtteshez, többnyire az izraeli bajnokságból.

A magyar játékosokra rátérve kiemelte: Gulácsi Péter biztosan kezd és nem lehetetlen, hogy egy fél időnél többet játszik, valamint szintén kezdő lesz Szalai Attila.

A sérültekkel kapcsolatban elmondta, Fiola Attilát az edzéseken kímélték, de olyan állapotban van, hogy akár már holnap játszhat. Biztos nem lép pályára azonban Dárdai Márton és Loic Nego kisebb sérülés miatt. Újságírói kérdésre a szövetségi kapitány beszélt Ádám Martinról és Gazdag Dánielről is – a két játékos később csatlakozott a kerethez –, és emlékeztetett rá, hogy ők a saját klubjukban edzettek, illetve meccseken szerepeltek, így nincsenek formán kívül.

A várható kezdőcsapat az MTI szerint

Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla, Schäfer, Nagy, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B.

Az Európa-bajnokságra áttérve kifejtette, azzal lenne elégedett, ha az a csipetnyi szerencse is a csapat mellé társulna, amellyel tovább tudnak jutni. Bár azt nem tudja, milyen teljesítményt fognak nyújtani, de abban biztos, hogy a szurkolók értékelni fogják, hogy a játékosok felvállalják az egy-egy elleni harcokat mindenféle félelem nélkül és a lefújásig küzdenek majd.

Ezt tudjuk garantálni

–mondta, majd hozzátette, hogy nem kell kényszerű döntéseket hoznia egyes csapatrészeken, ugyanis sosem volt olyan teljes a magyar válogatott, mint ma.

Botka Endre szerint az jelentheti a legnagyobb kihívást a csapatnak, hogy az Eb minél több mérkőzésén ugyanazt a szintet hozza. A Ferencváros védője szerint a csapategység nagyon erős a válogatottnál, és fizikálisan sem gyengébb az együttes az ellenfeleinél. Hozzátette, volt olyan mérkőzés, amikor az utolsó percekre elfáradtak, éppen ezért azon dolgoznak nap, mint nap, hogy ez ne fordulhasson elő.

A futballban azonban megtörténhet bármi, épp ezért szép

– zárta nyilatkozatát.

A Magyarország-Izrael barátságos mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a debreceni Nagyerdei Stadionban, az M4 Sport és Kossuth Rádió élőben közvetíti az összecsapást.

Kapcsolódó
Legendás csatár az egyik jelölt a Fradi kispadjára
Robbie Keane távozik a Maccabi Tel-Avivtól, így szabadon igazolható.
Olvasói sztorik