Hírek

Elmacskásodott lábakkal érkeznek a németek az Eb-meccsekre

Jan Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
A német válogatott a fenntarthatóság jegyében buszozik
Jan Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
A német válogatott a fenntarthatóság jegyében buszozik
Busszal közlekedik a hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörében a magyarokkal is összecsapó német labdarúgó-válogatott.

Julian Nagelsmann szövetségi kapitány együttesének a Nürnberg közelében fekvő Herzogenaurachban lesz a főhadiszállása, ahonnan a csapatbusszal utazik el a Skócia ellen 14-én esedékes nyitányra Münchenbe (200 km), majd 19-én Stuttgartba (200 km) a magyarok elleni meccsre és 23-án Frankfurtba (210 km) a svájciak ellen is.

Ugyancsak a fenntarthatóság jegyében mondott le a repülésről a válogatott akkor, amikor nemrég a blankenhaini edzőtáborból Herzogenaurachba vonatozott.

Az Eb helyszíneit a szervezők három térségre osztották fel, hogy gazdaságossá tegyék az utazást a csapatok és a szurkolók számára. A csoportkörben minden válogatott legalább kétszer egy térségben lép pályára.

A nemzeti együttesek számára ugyanakkor nem kötelező az, hogy az adott térségben legyen a bázisuk. A spanyolok például a svájci határ közelében lévő Donaueschingenben laknak majd, a mérkőzéseiket viszont Berlinben (753 km), Gelsenkirchenben (555 km) és Düsseldorfban (510 km) vívják.

(MTI)

Kapcsolódó
„Szar érzés volt” – elsírta magát a német focista, amikor megtudta, hogy lemarad az Eb-ről
Robin Gosens mesélt arról, milyen érzés volt, amikor Julian Nagelsmann közölte vele a döntését.
Olvasói sztorik