Hírek

„Szar érzés volt” – elsírta magát a német focista, amikor megtudta, hogy lemarad az Eb-ről

Scott Taetsch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Scott Taetsch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Szar érzés volt

mesélte a ZDF-nek Robin Gosens azzal kapcsolatban, hogy nem került be a házigazda német labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki keretébe.

Az Union Berlin 29 játékosa épp edzésre tartott, amikor a szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann felhívta, hogy közölje vele döntését. Gosens elmondása szerint az edző a sajnálatát fejezte ki, és bár nagyra becsüli a játékost, Nagelsmann az Union Berlin gyenge szereplése miatt is (Schäfer András csapata épphogy bennmaradt az élvonalban) végül letett a középpályás játékáról.

Amikor mindent alárendelsz a gyerekkori álmodnak, majd az hirtelen köddé válik… az kihúzza a talajt a lábad alól. Letettük a telefont, egyedül sírtam. Utána felhívtam a feleségémet, mondtam neki, „édes, nem sikerült”, utána együtt sírtunk vagy két percen át

– elevenítette fel a szomorú pillanatot Gosens.

Robin Gosens még 2020 szeptemberében mutatkozott be a válogatottban Joachim Löw kapitánykodása idején, játszott a 2021-re halasztott Eb-n is. Eddig húsz alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, Nagelsmann pedig a kinevezése után két meccsen is kipróbálta, de már az ukránok elleni felkészülési meccs előtt sem küldött neki meghívót.

Olvasói sztorik