Hírek

Anglia hőse a gyereke életére esküszik, hogy bemondta, győztes gólt szerez

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Ollie Watkins előre megmondta Cole Palmernek
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Ollie Watkins előre megmondta Cole Palmernek

Az angol Ollie Watkins a labdarúgó Európa-bajnokságok elődöntőinek még az alapjátékidőben esett legkésőbbi gólját szerezte, amikor 90 perc és 1 másodperc elteltével vette be a hollandok kapuját szerda este Dortmundban. Az utolsó pillanatos találattal nyert Anglia 2-1-re, s a hosszabbítást elkerülve jutott be a vasárnapi döntőbe a németországi Eb-n.

Az Aston Villa 28 éves csatára azt mondta a meccset követően, hogy megérezte, mi fog történni.

Hihetetlen. Hetek óta várok erre a pillanatra. Sok kemény munkába került, hogy eljuthassak oda, ahol most vagyok. Hálás vagyok, hogy megkaptam a lehetőséget, amit két kézzel megragadtam

– nyilatkozta.

„Az életemre és a gyerekem életére esküszöm, hogy azt mondtam Cole Palmernek, beállunk és eldöntjük a meccset. Amint megszerezte a labdát, tudtam, hogy meg fog játszani. Amikor láttam, hogy a labda az alsó sarokba megy, az minden idők legjobb érzése volt” – tette hozzá.

A sportág történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szerint először esett meg az Eb-k históriájában, hogy egyszerre négy 21 éves vagy ennél fiatalabb játékos is helyet kapott a kezdőcsapatokban a holland Xavi Simons (21) és Bart Verbruggen (21), illetve az angol Jude Bellingham (21) és Kobbie Mainoo (19) személyében.

A vezető találatot jegyző Simons 21 évesen és 80 naposan a valaha volt legifjabb hollandként szerzett gólt az Eb-k egyenes kieséses szakaszában.

Kapcsolódó
Anglia egy félidőt futballozott, majd a 90. percben Eb-döntőt érő gólt lőtt
Az Aston Villa cserecsatára, Ollie Watkins a mennybe ment, három év után ismét döntős az angol válogatott.
Olvasói sztorik