Hírek

Hiába az elődöntős vereség, nem engedné el kapitányát a francia válogatott

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Didier Deschamps állítólag marad a 2026-os vb végéig a franciák élén
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Didier Deschamps állítólag marad a 2026-os vb végéig a franciák élén
Bár a francia válogatott 2-1-re kikapott Spanyolországtól, így nem jutott be a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjébe, a helyi szövetség elnöke, Philippe Diallo úgy nyilatkozott a L’Équipe-nek, hogy Didier Deschamps szövetségi kapitány marad a posztján.

„Az elődöntős célt sikerült elérni, egy ilyen eredményt sohasem szabad elbagatellizálni. A négy közé jutás egy magas szintű teljesítmény, amely azt mutatja, hogy a francia csapat továbbra is versenyképes és az elitbe tartozik. Egy kis keserű utóíz persze maradt, mert mindannyian a július 14-i döntőről álmodoztunk, ami fantasztikus jutalom lett volna a játékosok, a stáb és a csapatot követő szurkolók számára” – nyilatkozta Philippe Diallo.

Mivel Didier Deschamps szerződése 2026-ig szól, és ennek alappillére az Eb-elődöntő volt, a folytatás nem kérdőjelezhető meg.

De az elnök szerint fel se merült a leváltása, hiszen kivételes karriert futott be a szövetségi kapitányként és ezen az Eb-n is a lehető legjobb módon vezette csapatát.

Szerinte a válogatott szilárdságról és szolidaritásról tett tanúbizonyságot, még akkor is, ha mindenki látta, hogy támadásban vannak problémák, ez nem tette lehetővé a döntőbe jutást. De az, hogy csökkent volna a rajongók érdeklődése, fals információnak tartja.

Mind a németországi stadionokban, mind a tévé előtt új rekordokat döntöttünk meg, kedden közel 16 millió néző figyelte a mérkőzést. Szerintem ez nem azt mutatja, hogy kiszerettek volna a válogatottból.

A következő napokban beszélni fog Didier Deschamps-pal, de úgy érzi, folytatni fogja a munkát a világbajnokság végéig.

2022 decemberében a világbajnokság döntőjében voltunk. 2024 júliusában az Eb elődöntőjében játszottunk. Sok nemzet irigyli eredményeinket

– mondta.

Hozzátette, nem érezte úgy egy pillanatig sem, hogy Deschamps elvesztette volna az irányítást, ő végig nagy egységet érzett a játékosok, illetve a futballisták és a szakvezetés között.

Kapcsolódó
Történelmi Yamal-gól is kellett a fordításhoz, amellyel Eb-döntős a spanyol válogatott
A franciák a maszkjától megszabaduló Mbappé gólpassza után Kolo Muani révén gyorsan megszerezték első akciógóljukat a tornán. A spanyolok azonban négy perc alatt fordítani tudtak Yamal történelmi, egyben látványos góljával, valamint Olmo lövésével, amelyet elsőre még Koundé öngóljának írtak be.
Olvasói sztorik