Hírek

Sérülés és eltiltás forgatja fel a spanyolok Eb-elődöntős kezdőjét

Alex Caparros - UEFA/UEFA via Getty Images
Carvajal (balra) és Le Normand (jobbra) sem játszhat az elődöntőben.
Alex Caparros - UEFA/UEFA via Getty Images
Carvajal (balra) és Le Normand (jobbra) sem játszhat az elődöntőben.

A spanyol labdarúgó válogatott kezdőcsapata legalább három helyen változik majd a franciák elleni Európa-bajnoki elődöntőben.

Bár a közvélemény elsősorban Pedri kidőlésével foglalkozott, aki Toni Kroos egyik belépője miatt nem tudja befejezni a tornát, ennél is égetőbb gondokat kell megoldania Luis de la Fuente szövetségi kapitánynak. A németek elleni negyeddöntőben ugyanis kiállította Dani Carvajalt a játékvezető, míg Robin Le Normand egy mérkőzéses eltiltást kapott az összeszedett sárga lapjaiért. Carvajal az albánok elleni csoportmérkőzés kivételével mindegyik találkozón kezdett, míg Le Normand az összes meccsen legalább egy félidőt kapott.

A védelmet ezért biztosan át kell szervezni, Dani Vivan és Nacho Fernandez joggal reménykedik, hogy lehetőséget a franciák ellen, de a Partidazo de Cope újságíróját az is érdekelte, Jesús Navas szerephez juthat-e.

Ez nem arról szól, hogy megbízok-e Jesús Navasban, vagy sem. Jelen pillanatban ő a legjobb jelölt erre a posztra. Óriási tapasztalata van, és sok garanciát kínál a játéka. Még nem tudom, hogy ő fog-e kezdeni, de az biztos, hogy készen áll a bevetésre. Nem tervezek drasztikus változtatásokat a franciák ellen, azokon a posztokon játszatom a játékosaimat, amelyeken ők a legjobban érzik magukat

– közölte Luis de la Fuente

Pedri helyettesítéséről kevesebb szó esik, de őt minden bizonnyal Dani Olmo helyettesíti majd, aki a németek elleni továbbjutásból is végül oroszlánrészt vállalt egy-egy góllal és gólpasszal.

Kapcsolódó
Kroos belépője után véget ért az Eb-je, de megbocsátott
Pedri szerint megtörténnek ilyen dolgok a meccseken.
Olvasói sztorik