Hírek

Bellingham az Eb-elődöntőben találkozik újra a bíróval, akivel korábban botránya volt

Tom Weller/picture alliance via Getty Images
Tom Weller/picture alliance via Getty Images

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kijelölte az Eb-elődöntők játékvezetőit.

A spanyolok és franciák meccsét a szlovén Slavko Vincic kapta, de az igazán pikáns húzás Felix Zwayer megbízása volt, aki a Hollandia-Anglia találkozót kapta. A német játékvezetőnek ugyanis van némi múltja Jude Bellinghammel, az angolok klasszisával. A középpályás 2021-ben még a Dortmund játékosaként 3-2-re kikapott a Bayern München ellen, de utólag megkérdőjelezte a játékvezető, vagyis Zwayer tevékenységét, legfőképpen a mindent eldöntő gólt, amelyhez tizenegyest ítélt.

Nálam ez nem volt tizenegyes. Németország legnagyobb rangadóját egy olyan bírónak adták, akit korábban bundázás miatt elítéltek. Akkor mit várjunk?

dohogott az akkor 18 éves Bellingham.

Bellingham a nyilatkozata miatt 40 ezer eurós büntetést kapott, más következménye nem lett a mérkőzésnek. Zwayert 2005-ben azért tiltották el egyébként hat hónapra, mert érintett volt a nagy német bundabotrányban, a Robert Hoyzer-ügyben, amely során pénzért több, alsóbb osztályú mérkőzés végeredményét is befolyásolták.

Jude Bellingham 2023 nyaráig szerepelt a Dortmundban, de a sors szeszélye folytán egyszer sem találkozott a rangadó óta Zwayerrel. Az Eb-elődöntőben viszont ismét találkoznak majd.

Olvasói sztorik