Hírek

Kroos szerint Németország megváltozott, inkább Spanyolországban marad a családjával

Jürgen Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Jürgen Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Még a spanyolok elleni Európa-bajnoki negyeddöntő előtt nyilatkozott a ZDF egyik podcastműsorában Toni Kroos, a németek világbajnok futballistája, akinek végül az a Spanyolország elleni volt az utolsó meccse – a középpályás már a tavasszal bejelentette, hogy az Eb után visszavonul. Az adásban sok minden szóba került, majd a végén megkérdezték arról is, hol képzeli el a jövőjét a családjával, bár az erre adott válaszát sok helyen elég szabadon idézték, és kiragadták a szövegkörnyezetből.

Kroos így felelt, amikor a hogyan továbbról kérdezték.

Németország egy nagyszerű ország. Szeretünk itt lenni, ugyanakkor már nem ugyanaz az ország, mint volt mondjuk tíz évvel ezelőtt, amikor elköltöztünk

– mondta a ZDF-nek Kroos.

A visszavonuló játékos ezután kifejtette, hogy Spanyolországban maradnak a családjával, mivel nem érzi olyan biztonságosnak Németországot. A kislányát például nem szívesen engedné el az éjszakában egy német nagyvárosban.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Spanyolországban nem történik semmi. Nem akarok általánosítani. De most jobban aggódnék elengedni a lányomat este, mint tíz évvel ezelőtt.

A teljes beszélgetés, a szóban forgó rész 1:13:50-től hallgatható:

Ezután a műsorvezetők és Kroos is egyetértettek abban, hogy Spanyolországban mintha pozitívabbak lennének az emberek. Ezután az egyik műsorvezető azt kezdte fejtegetni, hogy vannak olyan témák, amikről igen is beszélni kell anélkül, hogy rávágnák valakire, rasszista.

Ez az ország tárt karokkal várja az embereket, ami szerintem egy nagyszerű dolog, de azt hiszem, hogy kontrollálatlan a dolog. Ezer százalékig támogatom [a befogadást], de úgy gondolom vannak, akik alulértékelik ezt a gesztust, nem segítenek nekünk annyit, a német emberek álláspontja pedig egyre megosztottabb lesz ebben, az alapkérdésben, hogy jöjjenek olyan emberek, akikkel többek leszünk

– magyarázta Kroos.

Toni Kroos 34 évesen döntött úgy, hogy felhagy a labdarúgással. A Bayern Münchennel három, a Real Madriddal négy bajnoki címet nyert, miközben a Bajnokok Ligáját hat alkalommal nyerte meg. 2014-ben világbajnok volt a német válogatottal.

Kapcsolódó
Kroos belépője után véget ért az Eb-je, de megbocsátott
Pedri szerint megtörténnek ilyen dolgok a meccseken.
Olvasói sztorik