Hírek

„Úgy érzem, cserben hagytam a hazám” – mondta a svájciak tizenegyest rontó játékosa

David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A svájci labdarúgó-válogatott közel volt története legnagyobb sikeréhez, miután az Anglia elleni Európa-bajnoki negyeddöntőben előnybe került a hajrában, a rivális azonban perceken belül kiegyenlített, majd végül tizenegyesekkel kiharcolta a továbbjutást. Mindössze egy rúgó, Manuel Akanji hibázott, akinek a lövését védte Jordan Pickford.

Úgy érzem, hogy cserben hagytam a csapatomat, és cserben hagytam a hazámat is

– mondta letörten az újságíróknak a Manchester City játékos, akit arról is kérdeztek, Pickford esetleg megzavarta-e, mire a védő azt felelte, hogy nem figyelte, mit csinál a kapus, ő csak magával törődött és magabiztosan állt a labda mögé, ezért is csalódás, hogy végül hibázott.

A svájci válogatott szövetségi kapitánya, Murat Yakin a sajtótájékoztatóján azt mondta, a tizenegyeseknél az edzők a játékosokra tolják a felelősséget, így aztán nem is lehet haragudni arra, aki kihagyja. Arról is beszélt, hogy nehéz ilyenkor mit mondani egy játékosnak, úgyhogy ő a maga részéről megköszönte Akanjinak a tornán mutatott játékát, hogy kiemelkedő módon vezette a legjobb nyolcig a csapatot.

Természetesen fáj a dolog, de a szépsége az egésznek, hogy ez csak egy labdarúgómeccs. Egyik oldalról a sport annyi mindent ad, amit sosem tudsz visszafizetni, ami hihetetlen. Másik oldalról meg ez is a labdarúgás része. Ami most egy kihagyott tizenegyes volt. Amivel nem is szabadna foglalkoznia, látva, hogyan játszott és mekkora terhet cipelt a vállán

– mondta Yakin a sajtótájékoztatóján.

Kapcsolódó
Kele János: Ebben a formájában mi értelme van a válogatott focinak?
Az angolok a némiképp javuló, de még mindig csúnya játékuk után tizenegyesekkel verték Svájcot, míg a hollandoknak elég volt a rendes játékidő ahhoz, hogy kiejtsék a törököket. Filozófiaóra a nagy válogatottak szellemiségéről és egy kis futballhalál vizionálás, mondván, ki fog szerelembe esni a játékkal, ha ezeket a meccseket látja?
Olvasói sztorik