Hírek

„Szenvednünk kellett” – a holland kapitány szerint játékosai bizonyították, mekkora szívük van

Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP
Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP

Ronald Koeman szerint a holland labdarúgó-válogatott bebizonyította: hatalmas szívvel játszik – fogalmazott a szövetségi kapitány azt követően, hogy együttese hátrányból fordítva győzte le 2-1-re Törökországot a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati, berlini negyeddöntőjében.

Szenvednünk kellett ma este, de egy ilyen torna sem könnyű. A játékosaim mindent beleadtak, igazán érzelmes mérkőzés volt és megmutatták, mekkora szívük van

– fogalmazott Koeman a sajtótájékoztatón, megemlítve: néha kapnak kritikákat amiatt, hogy más nemzetekhez képest elmaradásuk van ezen a téren. Ezúttal azonban a 61 esztendős szakember szerint bizonyítottak, hiszen 0-1 után remek második félidőt produkáltak.

Hollandia húsz év után jutott el ismét kontinensbajnokságon a legjobb négy közé, története egyetlen Eb-aranyát 1988-ban nyerte – Németország ekkor volt legutóbb a torna házigazdája, Koeman tagja volt annak a keretnek.

Kis ország vagyunk és ott vagyunk az elődöntőben Anglia, Franciaország és Spanyolország társaságában. Büszkék vagyunk rá, hogy lehetőségünk van harcba szállni a fináléért

– mondta a szövetségi kapitány, aki szerint ez az egész nemzet számára különleges.

A hollandok egyenlítőt találatát fejelő Stefan de Vrij kilenc esztendő után volt ismét eredményes a nemzeti csapat színeiben.

Ez egy nagyon fontos gól volt. A második félidőben türelmesek voltunk és ez kifizetődött

– emelte ki.

A törökök olasz szakvezetője, Vincenzo Montella úgy vélte, a berlini stadionba kilátogató török szurkolók olyan hangulatot varázsoltak, mintha hazai pályán futballoztak volna.

„A végsőkig támogattak bennünket, a büszkeségük és szenvedélyük az első naptól vitte előre a csapatot és nem csupán a meccsek alatt” – szögezte le Montella, aki szerint a vereség ellenére szeretetét fejezte ki a török közönség, ami rengeteget jelent neki.

Életben kell tartanunk ezt a szenvedélyt a teljesítményünkkel. Tovább kell fejlődnünk, mert a jövő a mi oldalunkon áll

– így Montella, aki szerint az Eb után más szemmel néznek majd a török válogatottra az ellenfelek.

Hakan Calhanoglu szerint rosszul kezdték a második félidőt és ez okozta vesztüket.

Ugyanakkor a vereség a futball része. A szurkolók állva ünnepeltek minket a mérkőzés végén, ez egy jó jel

– értett egyet edzőjével Calhanoglu.

Kapcsolódó
Kele János: Ebben a formájában mi értelme van a válogatott focinak?
Az angolok a némiképp javuló, de még mindig csúnya játékuk után tizenegyesekkel verték Svájcot, míg a hollandoknak elég volt a rendes játékidő ahhoz, hogy kiejtsék a törököket. Filozófiaóra a nagy válogatottak szellemiségéről és egy kis futballhalál vizionálás, mondván, ki fog szerelembe esni a játékkal, ha ezeket a meccseket látja?
Olvasói sztorik