Hírek

A francia kapitány büszke lehet két bátor focistájára

Ibrahim Ezzat / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Ibrahim Ezzat / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Hibátlanul lőtték a tizenegyeseket a francia játékosok a Portugália elleni Eb-negyeddöntőben, és mivel a luzitánoknál Joao Félix a jobb kapufát találta el, így Didier Deschamps csapata találkozik a házigazda németeket kiejtő spanyolokkal az elődöntőben.

A franciáknál Ousmane Dembélé, Youssouf Fofana, Jules Koundé, Bradley Barcola és Theo Hernández volt az öt tizenegyeslövő, és egyikük sem remegett meg, pedig az a Diogo Costa állt velük szemben, aki egy körrel korábban három szlovén lövést is hárított a tizenegyespárbajban. A 25 éves Koundé, valamint a 21 éves, mindössze negyedik válogatott meccsén szereplő Barcola felnőttpályafutásuk során először lőttek tizenegyest tétmeccsen.

Utoljára ifijátékosként álltam oda egy tizenegyeshez. A Barca edzésein viszont gyakran lövök tizenegyeseket, ezért kértem az edzőt, hogy hadd vállaljam el most is az egyiket

– mesélte Koundé.

A franciák védőjének nehéz dolga volt, hiszen a portugálok rengeteg támadást vezettek az oldalán, így Koundé nagy csatát vívott Rafael Leaóval, akit csak a hosszabbítás második félideje előtt cseréltek le. Bár a Milan szélsője néhányszor átjátszotta Koundét, utóbbit a belső védők ilyenkor mindig kisegítették, így a francia csapat öt meccs után mindössze egy kapott góllal áll a tornán – azt a lengyel Robert Lewandowski lőtte egy megismételt tizenegyesből a csoportkör utolsó fordulójában.

Koundé a belga Jeremy Doku és Leao ellen is állta a sarat, és most jön az újabb komoly feladat számára, hiszen a spanyolok balszélsője, Nico Williams eddig remekül teljesít az Eb-n.

„Való igaz, hogy klasszis játékosokkal találkozom a pályán, de ezekért a pillanatokért futballozom! Imádom a fontos meccseket, mert segítenek abban, hogy fejlődjek, és még jobbá váljak” – árulta el Koundé.

Koundé statisztikái az Eb-ről:

www.sofascore.com
Olvasói sztorik