Hírek

Kiváló futballról és briliáns játékosokról beszélt az angol kapitány

MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Amióta Gareth Southgate a kapitány, Anglia a harmadik elődöntőt játssza
MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Amióta Gareth Southgate a kapitány, Anglia a harmadik elődöntőt játssza

A legutóbb ezüstérmes angol válogatott 1-1-es döntetlen és hosszabbítás után tizenegyesekkel 5-3-ra legyőzte Svájcot a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati negyeddöntőjében.

Bár a meccs nagy része gyenge, ötlettelen futballt hozott, Gareth Southgate nagyon elégedett volt a látottakkal.

„Úgy gondolom, a játékosok briliánsak voltak. A legjobban játszottunk, sok problémát okoztunk az ellenfélnek. Svájc ellen nehéz játszani, egy torna megnyerése pedig nem csak arról szól, hogy mindig jól futballozunk” – mondta.

Jól játszottunk, taktikailag is helyt kellett állnunk. A harmadik elődöntőt játsszuk amióta kapitány vagyok, ez sokat elárul a csapatról.

Murat Yakin, a svájciak kapitánya elmondta, a tizenegyespárbajban hibázó Manuel Akanji teljesen összetört, de ő edzőként köszönetet mondott neki, mert a lehető legmagasabb szinten futballozott a mérkőzésen.

„Ilyenkor semmi vigasztaló szó sem segíthet. Manu azt mondta, hogy elsőként akar menni, felelősséget adva a társainak, az ilyen játékosokra nem lehet haragudni.”

Yakin hozzátette, nagyon fáj, hogy egy ilyen teljesítmény után távozniuk kell az Eb-ről, hiszen megvoltak a lehetőségeik.

Nem kaptunk ki, voltak helyzeteink, de a tizenegyesek a szerencsén múlnak. Sok problémát okoztunk a nagy csapatoknak, így nem szabad leszegett fejjel járnunk. Vannak nyertesek és vesztesek, sajnos most nem mi lettünk a győztesek.

Kapcsolódó
Anglia rossz meccsen, tizenegyesekkel jutott Eb-elődöntőbe
Gyenge meccset nyert meg Gareth Southgate csapata Svájc ellen.
Olvasói sztorik