Hírek

„Majd meglátjuk, hogy kicsik és ártatlanok vagyunk-e” – Yamal visszaszólt a spanyolokat ificsapatnak tituláló németnek

Sebastian El-Saqqa / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Sebastian El-Saqqa / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

A spanyolok alacsonyak és rutintalanok, olyanok, mint egy ificsapat. A csapat jobb minőséget képvisel, mint a német, de kevés a tapasztalatuk nemzetközi szinten és a fizikai paramétereik miatt is hátrányba kerülhetnek a negyeddöntős meccsen

– mondta Jens Lehmann, a korábbi 61-szeres német válogatott kapus, aki vb-ezüst- és bronzérmes, valamint Eb-második volt a Nationalelffel.

Az Eb-n eddig minden meccsét megnyerő spanyol csapatból a torna legfiatalabb játékosát, Lamine Yamalt kérdezték Lehmann nyilatkozatáról.

„Ez az ő véleménye, de mit kellett volna mondania németként? Ez egy kísérlet arra, hogy kizökkentsenek minket, de nem figyelünk oda ezekre a hangokra, majd a pályán megmutatjuk, kik is vagyunk.

Majd meglátjuk, hogy kicsik és ártatlanok vagyunk-e

–mondta a 16 éves Yamal, akinek gólja még nincs a tornán, viszont két gólpasszt is kiosztott.

Lehmann szavait a címlapján hozta az egyik legnagyobb spanyol sportlap, a Marca, de Toni Kroos, a német válogatott klasszisa – aki ezen a tornán búcsúzik a profi futballtól – igyekezett tompítani honfitársa mondatait.

„Lehmann mondandója nem tükrözi a mi véleményünket, ő mindig kicsit más szempontból közelítette meg a dolgokat. Spanyolország már megmutatta, hogy igenis rendelkezik a szükséges tapasztalattal: Rodri, Álvaro Morata, Nacho, Dani Carvajal is nagy rutinnal bír. Nagyon erős spanyol csapatra számítunk, amely jó futballt játszik – akárcsak mi. Látványos meccs lesz” – mondta a 34 éves Kroos, aki 114. fellépésére készül a német válogatottban.

A spanyol-német negyeddöntőt pénteken 18 órától rendezik Stuttgartban, a győztes a Portugália-Franciaország találkozó továbbjutójával vívja az elődöntőt.

Olvasói sztorik