Hírek

„Ez az egyik legabszurdabb eset valaha” – a kényelmes francia válogatott felbőszítette a német környezetvédőket

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Belgium ellen, 1-0-ra megnyert Eb-nyolcaddöntőt követően a francia válogatott még hétfőn késő este repülőre szállt, hogy Düsseldorfból visszatérjen a csapat bázisára, Paderbornba. A franciák engedélyt nyújtottak be, hogy az éjszakai repülés tilalma ellenére 22.35-kor felszállhasson a csapat gépe, és ezzel a húzással magukra haragították a német környezetvédőket.

Ez egyszerűen hihetetlen. Ez az egyik legabszurdabb eset valaha, amiről hallottam

– értetlenkedett Werner Reh, a Németországi Környezetért és Természetvédelemért Egyesület (BUND) közlekedésért felelős tisztviselelője.

Reh úgy véli, a franciák jobban jártak volna, ha busszal teszik meg a 177 kilométeres utat, amely szerinte a hétfő esti forgalomban nagyjából két órát vett volna igénybe.

„A légiirányítás adatai alapján a repülőút 30 perces volt, de a csapatnak el kellett jutnia a stadiontól a düsseldorfi reptérig, ott a protokoll szerint végigzongorázni a felszállás előtti folyamatokat, és a paderborni reptérről még fél órát utazni kellett a csapat főhadiszállására.

Beleestünk abba az ideológiai csapdába, hogy repülővel mindig gyorsabb utazni, mint busszal vagy vonattal. Pedig ez nem mindig igaz, különösen, ha belföldi járatokról van szó

– magyarázta Reh.

A francia csapat a negyeddöntőben Portugáliával találkozik, a meccset július 5-én 21 órától rendezik Hamburgban.

Olvasói sztorik