Hírek

Sok edző irigyelheti az olaszok szövetségi kapitányát

Alberto PIZZOLI / AFP
Alberto PIZZOLI / AFP

Hiába a csalódást keltő játék és a kiesés a nyolcaddöntőben, az olasz szövetség részéről él a bizalom Luciano Spalletti szövetségi kapitány irányába.

Az olasz válogatott címvédőként vágott neki a tornának, ám 2021-ben még Roberto Mancini irányításával lett Európa legjobbja. Mancini azonban engedett a szaúdi csábításnak, és az ő helyét vette át Spalletti, akivel a kvalifikáció összejött, ám a tornán semmi emlékezeteset nem láthattunk az olasz csapattól.

Az olasz szövetség elnöke, Gabriele Gravina úgy fogalmazott, a Svájc ellen vereség után hosszasan beszélgetett Spallettivel,

és végül arra jutott, hogy nem az a megfelelő megoldás, ha egy többéves projektet tíz hónap után elkaszálnak – a Napolival bajnoki címet nyerő edző ugyanis szeptember elsején állt munkába.

Spallettit a 2026-os világbajnokságig megerősítette posztján a szövetség, és most azzal tudja némileg visszaállítani az olasz válogatott renoméját, ha kijuttatja a csapatot a tornára, a négyszeres világbajnok ugyanis a 2018-as és a 2022-es vébéről is lemaradt.

Az olasz válogatott legközelebb szeptember 6-án lép pályára, amikor a Nemzetek Ligájában a franciák vendége lesz.

Olvasói sztorik