Hírek

„Az emberek sok hülyeséget beszélnek, jó, ha ebből vissza tudsz adni nekik valamit” – Bellingham üzent az angol csapatot kritizálóknak

/ DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
/ DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Jude Bellingham akkor villant meg, amikor a leginkább szüksége volt rá az angol válogatottnak. A középpályás ugyanis a szlovákok elleni Európa-bajnoki nyolcaddöntő 95. percében ollózott a kapuba egy megcsúsztatott labdát, amivel hosszabbításra mentette a meccset, amit aztán Harry Kane fejese döntött el.

Bellingham már a gólja után azt ordibálta ki a szurkolóknak, hogy ki más, illetve a füléhez emelte a kezét, mintha azt mutatná, na, most lehet őt kritizálni.

A 21 éves játékos a meccset követő sajtótájékoztatóján arról beszélt, nem szereti az ilyen helyzeteket, amikor fél percre van a csapata attól, hogy kiessen egy tornáról, aztán csomagolhasson, miközben állandó kritikákat kell hallgatniuk a játékosoknak. „De 30 másodperc, egy lövés mindent megváltoztathat” – magyarázta Bellingham, aki azért azt nem bánja, hogy így alakult. Üzent egyben az angol csapat kritikusainak is.

Élvezet az angol válogatottban futballozni, de egyben nagy nyomással is jár. Az emberek sok hülyeséget beszélnek, jó dolog, hogy amikor teljesítesz, akkor egy kicsit vissza lehet adni nekik ebből. Nehéz idejönni egy sajtótájékoztatóra, és olyan nyíltan beszélni, ahogy a játékosok szeretnének, mert mindig elítélnek bennünket

mondta az angol játékos, aki azt is elárulta, sokszor magára veszi a szurkolóktól érkező kritikákat, pedig olykor csak arról van szó, hogy bár keményen dolgoznak, nem mindig játszanak jól.

Az angolok a legjobb nyolc között a címvédőt kiejtő Svájccal találkoznak.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik