Hírek

Szoboszlai is bekerült a kiesett válogatottak játékosaiból összerakott csapatba

MIGUEL MEDINA / AFP
MIGUEL MEDINA / AFP

51 meccsből 36 már lement az Európa-bajnokságon, vagyis véget ért a csoportkör, és a 24 csapatból nyolcnak, köztük a magyar válogatottnak befejeződött a torna.

A Transfermarkt összeállított a kiesett válogatottak legértékesebb játékosaiból egy csapatot, amelyben helyet kapott Szoboszlai Dominik is.

A magyar válogatott csapatkapitányának értékét 75 millió euróra taksálja az oldal, így a Manchester Cityben légióskodó horvát védővel, Josko Gvardiollal együtt ő a képzeletbeli csapat legértékesebb focistája.

A csapatba az ukránok adják a legtöbb játékos, összesen ötöt, mellettük ott van még két horvát, két skót, egy szerb, no meg Szoboszlai.

A Transfermarktnál Szoboszlai után a szintén Angliában, a Bournemouthban futballozó Kerkez Milos a második legértékesebb magyar játékos 20 millió euróval, a dobogóra pedig az a Sallai Roland fért fel (Freiburg, 15 millió euró), aki talán a legjobb teljesítményt nyújtotta a magyar csapatból az Eb-n.

Kapcsolódó
Csalódás vagy realitás? Mérlegen a magyar Eb-szereplés
A magyar válogatott egy győzelemmel és két vereséggel a háta mögött búcsúzik az Európa-bajnokságtól. Hogyan fejlődött a Rossi-csapat játéka az elmúlt években, és miért láttunk ebből a fejlődésből keveset a mostani tornán? A válogatott taktikáját és az Eb-n mutatott játékát Varga Samuval, az Újpest videóelemzőjével, az U21-es válogatott korábbi elemzőjével beszéltük ki.
Olvasói sztorik