Hírek

„Ő akart lenni a meccs embere” – Kovács Istvánt is elővették a csehek az Eb-kiesés után

Christophe Simon / AFP
Christophe Simon / AFP

A cseh válogatottnak le kellett volna győznie Törökországot az utolsó fordulóban ahhoz, hogy továbbjusson az Európa-bajnoki nyolcaddöntőbe, ám végül 2-1-re kikapott. Csehország a 20. perctől kezdve emberhátrányban játszott Barák kiállítása miatt, majd a törökök első góljára még volt válaszuk, a 94. percben egy kontrát is sikeresen vitt végig az ellenfél.

A találkozót a magyar származású, a román szövetség által delegált Kovács István vezette, aki 18 lapot osztott ki (16 sárgát és két pirosat, utóbbiakat cseh oldalon), ami az Opta szerint rekord az Eb-k történetében.

Tomas Soucek azt hangoztatta, leginkább amiatt estek ki a tornáról, mert nem sikerült győzniük az előző fordulóban. Ugyanakkor kitért Kovácsra is.

Az Eb-re bevezették, hogy csak a csapatkapitányok reklamálhatnak a játékvezetőnek, ami egy jó dolog. De most a bíró olyan öntelt volt, hogy nem beszélt velünk. Az a jó játékvezető, aki láthatatlan, a mostani azonban főszereplővé akart válni, amiből mi jöttünk ki rosszul

idézi Souceket a sport.cz.

A csehek sajtótájékoztatóján is téma volt Kovács, a szövetségi kapitány, Ivan Hasek azonban nem kívánta kritizálni a játékvezetőt.

Nem akarok a játékvezetőről beszélni. A bíróknak, csakúgy mint önöknek, újságíróknak, mindig igazuk van. Úgysem lehet már semmin változtatni

mondta Hasek, akinek beolvasták Soucek nyilatkozatát is, mire úgy folytatta, hogy akkor sem áll neki bírózni, mert nem szeretné, ha azzal lennének tele a lapok, hogy a játékvezetőket okolják a kiesésért.

Azért estünk ki, mert nem győztük le Georgiát. Ez a mi legnagyobb problémánk.

Kapcsolódó
A futball igazsága vagy igazságtalansága a válogatottunk kiesése?
Lezárult a csoportkör, Georgia meglepetésre 2-0-ra legyőzte Portugáliát, ezzel pedig eldőlt, hogy Magyarország nélkül folytatódik a torna. Ahogy nem készülhetnek a folytatásra a csehek sem, akik egy 18 lapot hozó meccsen kaptak ki a törököktől, de nem lesz ott a nyolcaddöntőben Ukrajna sem, mivel a legrosszabbul jött ki a négyes holtversenyből a csoportjában. A csoportkör utolsó meccseinek történéseit Borbély Imrével, az xfb Analitycs adatelemzőjével beszéltek ki.
Olvasói sztorik