Hírek

Lezárták a tv-torony kilátóját, hogy az olaszok ne lessék meg az Eb-ellenfél edzését

ANDRZEJ IWANCZUK / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Yakin magabiztosan várja a nyolcaddöntőt
ANDRZEJ IWANCZUK / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Yakin magabiztosan várja a nyolcaddöntőt

A svájci válogatott az Európa-bajnokságon egy csoportban szerepelt a magyarral, és 5 pontjával (amiből hármat ellenünk szerzett az első körben) a második helyen zárt a házigazda Németország mögött.

A svájciak így a B csoport második helyezettjével, a címvédő olasz csapattal találkoznak szombaton 18 órától Berlinben, ez lesz az egyenes kieséses szakasz első meccse.

Murat Yakin csapata egyelőre még Stuttgartban készül, és az edzőpálya közelében lévő tv-torony panorámateraszát csütörtökön lezárták a látogatók elől, mivel a magasból mindent látni lehet abból, ami a pályán történik.

A svájciak pedig érhető módon nem szerették volna, ha kíváncsi olasz szemek a tv-toronyból kifigyelik, mire készülnek, mit gyakorolnak Granit Xhakáék.

Yakin egyébként a napokban azt nyilatkozta, különösebben nem aggódik az olaszok miatt, ami érthető, mert a címvédő nem nyújtott túl meggyőző teljesítményt a csoportkörben (igaz, ugyanezt az angolokról, franciákról, belgákról is el lehet mondani.)

Svájc és Olaszország az előző Eb-n is összecsapott egymással, akkor a csoportkör második fordulójában a duplázó Manuel Locatelli vezérletével 3-0-ra nyertek az olaszok.

Azóta a vb-selejtezőkön is találkoztak a felek, mindkét meccs döntetlennel végződött úgy, hogy Jorginho mindkét alkalommal elrontott egy-egy tizenegyest. Ez pedig sokba került az olaszoknak, hiszen csak a második helyen végeztek a csoportban, a pótselejtezőn pedig hatalmas meglepetésre kikaptak Észak-Macedónia ellen, így a 2018-as után a 2022-es vébéről is lemaradtak.

Olvasói sztorik