Hírek

Rossi morcosan üzent azoknak, akik Gulácsi szerepeltetése miatt kritizálják

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a skótok elleni, katartikus győzelem után azoknak üzent, akik azért kritizálják, mert nem a selejtezők során jól teljesítő Dibusz Dénes, hanem Gulácsi Péter védi az Eb-n csapat kapuját.

Ami most Gulával történik, az hihetetlen és elfogadhatatlan. Ha a magyar válogatott szurkolója vagy, bárki védi a kaput, támogatnod kell, ehhez képest sokan ellene és az én döntésem ellen vannak és azt mondják, Dibusznak vagy Szapanosnak kellett volna védenie.

Én nagyon szeretem Dibuszt is, de nem játszhatunk egyszerre két kapussal, nem lehet meccs közben cserélni csak azért, mert rokonszenves. Gula három mérkőzést hozott le hiba nélkül, aki megpróbál rá nyomást helyezni, nézzen tükörbe, mert az nem a magyar válogatott támogatója” – magyarázta Rossi az M4 Sportnak.

A kapitány hozzátette, szerinte a Svájc elleni első félidőt számítva a maximumot nyújtották a játékosok. „Az első félidő Svájc ellen szörnyű volt, alkalmatlanoknak tűntünk, csak tébláboltunk a pályán, de az összes többi félidőért nem érheti kritika a játékosokat.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy folytathatja-e a magyar válogatott, ehhez az kell, hogy a csoportharmadikok összevetésében legalább két csapatot megelőzzön.

Az alábbi három feltételből kettőnek kell teljesülnie, hogy ott legyen a magyar csapat a nyolcaddöntőben:

  • a B csoportban Spanyolország és Olaszország nem kap ki Albánia, illetve Horvátország ellen,
  • a C csoportban Anglia legyőzi Szlovéniát,
  • az F jelű négyesben pedig Csehország és Georgia nem veri meg Törökországot, illetve Portugáliát.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG, A-CSOPORT, 3. FORDULÓ

SKÓCIA–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–0)
Helyszín: Stuttgart, Stuttgart Aréna 54 000 néző.
Játékvezető: Facundo Tello (Gabriel Chade, Ezequiel Brailovsky) – argentinok
Gólszerző: Csoboth K. (90+10.)
Sárga lap: Styles (18.), W. Orbán (26.), Schäfer (44.), McTominay (50.), Kleinheisler (75., pályán kívül), Csoboth K. (90+11.)

SKÓCIA: Gunn – Ralston (McLean, 83.), Hendry, Hanley, McKenna, Robertson (Morgan, 89.) – McGinn (Amstrong, 76.), Gilmour (Christie, 83.), McGregor, McTominay – Ché Adams (Shankland, 76.). Szövetségi kapitány: Steve Clarke
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, W. Orbán, Dárdai M. (Szalai A., 74.) – Bolla (Csoboth K., 86.), Schäfer, Styles (Nagy Á., 61.), Kerkez (Nagy Zs., 86.) – Szoboszlai D., Varga B. (Ádám M., 74.), Sallai R. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Olvasói sztorik