Hírek

Szoboszlai Varga Barnabás sérüléséről: Nagyon rossz volt látni, szinte beleégett a retinámba a látvány

Miguel MEDINA / AFP
Miguel MEDINA / AFP

Nehéz most bármit is mondanom, egy perc nem is lenne elég hozzá. Óriási élmény volt, el is érzékenyültem. Sajnálom, hogy a szüleim nem láthatták ezt élőben, de a legfontosabb, hogy megnyertük a meccset

– nyilatkozta Csoboth Kevin, aki a 100. percben szerezte azt a gólt, amivel a magyar válogatott legyőzte Skóciát, és ezzel megőrizte a reményét a továbbjutásra.

Csobothnak a tízperces hosszabbításban korábban is volt egy nagy ziccere, de azt a kapufára lőtte, és a meccs után elismerte, kicsit benne maradt a rossz érzés, de bízott benne, hogy ha nem is neki, de a magyar csapatnak lesz még komoly gólszerzési lehetősége.

„Örülök, hogy gólra tudtam váltani a helyzetet, amivel eldőlt a meccs. Szeretném még megemlíteni, hogy köszönjük a szurkolóknak azt a támogatást, amit a három meccsen nyújtottak nekünk. Hogy mit mondott Marco Rossi, amikor beküldött? Azt, hogy próbáljam kihasználni a gyorsaságomat, és rúgjak gólt”.

Az Újpest játékosa megemlítette, hogy klubjában a Mezőkövesd elleni meccsen sírt a gólja után, és most Szoboszlai Dominik azt mondta neki a lefújást követően, hogy sírjon nyugodtan.

Azt mondtam, ha ilyen alkalommal nem sírsz, akkor soha. Mert ez nem hétköznapi dolog volt, bár reméljük, minél többször történik majd ilyen a jövőben. Csoboth megérdemelte ezt, sokat dolgozott ezért

– ezek már Szoboszlai szavai.

A csapatkapitány hozzátette, az egész csapat Varga Barnabásnak ajánlja a győzelmet, az NB I gólkirályát hosszasan ápolták egy ütközés után, hordágyon vitték el, kórházba került, de szerencsére már stabil az állapota.

„Nem kívánom senkinek az érzést. Az elsők között voltam, aki odaért, nagyon rossz volt látni, szinte beleégett a retinámba a látvány. Nem értem a protokollt, az egész kispadunk szinte betolta a mentősöket és a hordágyat, mert a mentősök nem siettek eléggé. De ilyen esetben nem hiszem, hogy bármit is számít a protokoll”.

Szoboszlai elmondta, előzetesen azt várták, hogy mindkét csapat óvatos lett, és úgy számoltak, hogy az utolsó húsz perc adok-kapok lesz.

„A szerencse ezúttal velünk volt, és most nem tehetünk mást, várunk. Megtettük, amit az utolsó meccsen kellett, reméljük, a többi csoport úgy alakul, hogy folytathatjuk”.

A mérkőzés legjobbjának Sallai Rolandot választották, akit az M4 Sport riportere csípett el a lefújás után: „Az első és legfontosabb, hogy úgy tudjuk, Varga Barni jobban van, reméljük, újra köztünk tud majd lenni. Természetesen érte is küzdöttünk, szörnyű volt így látni, remélem, egészséges lesz, és mihamarabb visszatér hozzánk.

A végén megmutattuk, milyen fantasztikus csapat vagyunk, és hogy tudunk küzdeni. Erről vagyunk híresek, hogy az utolsó pillanatig harcolunk, meg is lett az eredménye.

Olvasói sztorik