Hírek

Csoboth Kevin történelmi rekordot állított fel góljával

Miguel MEDINA / AFP
Miguel MEDINA / AFP

Csoboth Kevin, a magyar labdarúgó-válogatott támadója leírhatatlannak nevezte azt az érzést, ami hatalmába kerítette akkor, amikor vasárnap a németországi Európa-bajnokság harmadik csoportmérkőzésének 100. percében berúgta a győztes gólt (1-0) Skóciának, ezzel életben tartva Magyarország továbbjutási esélyeit.

Csoboth 10. válogatott meccsén az első találatát szerezte, ami magában öröm, de ha még azt is hozzátesszük, hogy egyben sporttörénelmet is írt, még különösebb lesz az Újpest szélsőjének a skótoknak lőtt gólja.

Ugyanis az IFFHS mindent is nyilvántartó futballstatisztikusai szerint ez a 99 perc 32 másodpercben született gól a labdarúgó Európa-bajnokságok történetének legkésőbbi rendes játékidőben szerzett találata is egyben.

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet a vasárnap esti találkozón alulmaradó, így a németországi Eb-től búcsúzó Skóciáról megjegyezte, hogy eddigi mind a tizenkét nagy világversenyén hasonló sorsra jutott: nyolc vébéjén és négy Eb-jén sem tudott a csoportkörből továbbjutni.

Az IFFHS kimutatása szerint az ugyanebben a négyesben szerepelt, és a Svájccal játszott 1-1-gyel csoportelső Németország hálóőre, Manuel Neuer 18. alkalommal lépett pályára Eb-meccsen, a legtöbbször a kapusok között a kontinensviadalok történetében. Neuer az olasz Gianluigi Buffont (17) hagyta maga mögött.

Az összefoglalóban helyet kapott az az adat is, amely szerint a német egyenlítő gólt fejelő Niclas Füllkrug negyedik gólját szerezte csereként a nagy nemzetközi tornákat tekintve. Ezzel nemcsak Németország rekordere lett a kispadról érkezve, hanem immár minden más európai játékosnál több a találata ebben a mutatóban.

Olvasói sztorik