Hírek

Csoboth Róbert: „Az édesanyjával egymásra néztünk, és elsírtuk magunkat”

Miguel MEDINA / AFP
Csoboth Kevin az ünneplő kupac.
Miguel MEDINA / AFP
Csoboth Kevin az ünneplő kupac.

Csoboth Kevin, a magyar labdarúgó-válogatott támadója leírhatatlannak nevezte azt az érzést, ami hatalmába kerítette akkor, amikor berúgta a győztes gólt (1-0) a németországi Európa-bajnokság harmadik csoportmérkőzésének 100. percében vasárnap Skóciának, ezzel életben tartva Magyarország továbbjutási esélyeit.

Hogy a találat érvényessége milyen hihetetlen módon mindössze pár centin múlott, azt itt mutattuk be.

Hatalmas boldogság számomra, a sikert és ezt a gólt is Varga Barninak ajánlom (a Ferencváros csatárárának, a meccs 68. percében a skót kapussal történt ütközés következtében eltört az arccsontja, műteni kell, a torna hátralévő részében pedig biztosan nem léphet pályára – a szerk.). Amikor eltaláltam a kapufát, akkor egy másodpercre édesapámra gondoltam, hogy vajon most mit művelhet otthon. Ugyanakkor tudtam, hogy lesz még lehetőségünk, mert a skótok is rohamozni próbáltak, azt viszont nem gondoltam, hogy megint én leszek az, aki helyzetbe kerül. Örülök, hogy ezt már sikerült gólra váltanom

– idézte Csoboth nyilatkozatát az MTI. Az Újpest labdarúgója elárulta, Marco Rossi szövetségi kapitány azzal az utasítással küldte pályára csereként, hogy mozogjon be az üres területekbe és próbáljon gólt szerezni, vagy gólpasszt adni a társaknak.

A Nemzeti Sport megszólaltatta az édesapát, Csoboth Róbertet is, aki úgy fogalmazott:

Amikor az első helyzeténél a kapufára lőtte a labdát, nem hittem el, hogy nincs egy kis szerencséje. Régen lelkileg megtörték az ilyen szituációk, amikor kihagyott egy gólhelyzetet. Most viszont ment tovább, mintha mi sem történt volna, és a gólnál higgadt tudott maradni. Hihetetlen, hogy most ugyanúgy együtt örülhettek egy gólnak Szoboszlai Dominikkal, már a válogatottban, mint tizenkét évvel ezelőtt a Főnixben.

Csoboth szülei egyébként lemaradtak élőben a gólról, ugyanis csak a válogatott első két mérkőzésen voltak jelen Németországban.

A harmadik találkozóra babonából nem mentünk ki, mert az Újpestben is akkor szerezte ebben az idényben a hét gólját, amikor nem voltunk ott a meccsein. A lefújás után nagyon visszafogott volt, alighanem még sokkhatás alatt állt, és ő sem fogta fel mindazt, ami történt. Felhívott, és csak ennyit kérdezett: »Apa, örültök?« Az édesanyjával egymásra néztünk, és elsírtuk magunkat. Ötéves kora óta játszik, és azt gondolom, ezzel a góllal koronázta meg mindazt a menedzselést, azt a támogatást, amivel a kezdetektől igyekeztünk segíteni őt. Ezért a mai estéért megérte tizenkilenc évet dolgozni. Nagyon büszkék vagyunk

– nyilatkozta Csoboth Róbert, aki nem mellesleg az 1984-es ifjúsági Európa-bajnokságon győztes magyar válogatottnak a tagja volt, majd később első osztályú labdarúgóként több csapatban, többek közt Pécsen is megfordult.

Csoboth Kevin a 10. válogatott meccsén az első találatát szerezte a nemzeti csapatban. A létező legjobbkor!

Hogy milyen eredmények kellenek még a magyar labdarúgó-válogatott továbbjutásához, arról itt olvashat.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG, A-CSOPORT, 3. FORDULÓ

SKÓCIA–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–0)
Helyszín: Stuttgart, Stuttgart Aréna 54 000 néző.
Játékvezető: Facundo Tello (Gabriel Chade, Ezequiel Brailovsky) – argentinok
Gólszerző: Csoboth K. (90+10.)
Sárga lap: Styles (18.), W. Orbán (26.), Schäfer (44.), McTominay (50.), Kleinheisler (75., pályán kívül), Csoboth K. (90+11.)

SKÓCIA: Gunn – Ralston (McLean, 83.), Hendry, Hanley, McKenna, Robertson (Morgan, 89.) – McGinn (Amstrong, 76.), Gilmour (Christie, 83.), McGregor, McTominay – Ché Adams (Shankland, 76.). Szövetségi kapitány: Steve Clarke
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, W. Orbán, Dárdai M. (Szalai A., 74.) – Bolla (Csoboth K., 86.), Schäfer, Styles (Nagy Á., 61.), Kerkez (Nagy Zs., 86.) – Szoboszlai D., Varga B. (Ádám M., 74.), Sallai R. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Olvasói sztorik