Hírek

„Sajnálom, hogy cserbenhagytuk a szurkolóinkat” – Skócia a kiesés és egy elmaradt büntető miatt kesereg

Fabrice COFFRINI / AFP
Stuart Armstrong és Willi Orban párharca sokáig vitatéma lesz Skóciában
Fabrice COFFRINI / AFP
Stuart Armstrong és Willi Orban párharca sokáig vitatéma lesz Skóciában

A magyar labdarúgó-válogatott Csoboth Kevin 100. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte Skóciát vasárnap a németországi Európa-bajnokság utolsó fordulós csoportmérkőzésén Stuttgartban, ezzel négyesében harmadik helyen végezve megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra.

A skótok rendkívül csalódottan értékeltek a lefújás után, és nehezen tértek napirendre a ráadásban történt eset felett: a többség ugyanis úgy érezte, hogy Willi Orbán szabálytalankodott Stuart Armstronggal szemben a 16-oson belül, ám a játékvezető nem látott okot a beavatkozásra.

Orbán jobb térdével Armstrong bal vádliját eltalálta. Számomra ez egyértelmű büntető

– mondta a BBC szakértője, a korábbi 63-szoros angol válogatott csatár, Alan Shearer.

A Daily Mail tudósítója azt írta, Skócia nem érdemelte meg a győzelmet, ugyanakkor az fájhat nekik, hogy egy jogos tizenegyest elvettek tőle.

„A csereként beállt Stuart Armstrongot Willi Orbán buktatta. Többször megnéztem az esetet, de még mindig nem tudom, hogy miért nem adták meg” – írta a portál.

Hogy nem volt annyira egyértelmű a szituáció, arra Chris Sutton véleménye a példa, a korábbi angol gólkirály, a Celtic egykori támadója szerint jól döntött a játékvezető.

„Armstrong kereste a kontaktust, egyszerűen nem értem, miért nem próbált meg lőni. Mellesleg micsoda lehetőség volt!”

A csapatkapitány Andy Robertson teljesen összetört a vereséget követően.

„Őszintén szólva nincs mit mondanom. Mindent beleadtunk, ezt a meccset meg kellett volna nyernünk. Sok időbe telik, amíg túl leszünk rajta” – mondta.

Pusztító este volt, a fiúk teljesen ki vannak. Köszönöm az országnak, hogy belünk voltak, éreztünk mindenkit a hátunk mögött. Sajnálom, hogy cserbenhagytuk a szurkolóinkat.

Kapcsolódó
Csoboth a 100. percben győztes gólt lőtt Skócia ellen, él a továbbjutás reménye
Varga súlyosan megsérült, megmaradt a magyar válogatott esélye a továbbjutásra.
Olvasói sztorik