Hírek

Jobb a pálinka, mint a whisky? – hangoltak és vonultak a szurkolók a skót-magyarra

Aranyossy Áron / 24.hu
Aranyossy Áron / 24.hu
Ahogy négy nappal korábban a németek elleni mérkőzés előtt, úgy vasárnap, a Skócia elleni rangadót megelőzően is közös vonulással érkezett meg a magyar szurkolótábor a stuttgarti MHP Arénába.

A menet ugyanúgy Stuttgart főpályaudvara mellől, a Mittlerer Schlossgartentől indult el, hogy négy km megtétele után megérkezzen az esti Európa-bajnoki csoportmérkőzés színhelyére.

„A terveknek megfelelően 17.45-kor elindultunk, kicsit kisebb elánnal, mint a németek ellen. A környékbeliek úgy tűnt, hogy jobban rákészültek erre a meccsre, mert az útvonal mentén több híd is tele volt emberekkel.

Külön aranyos jelenet volt az egyik hídnál, hogy a »Szervusztok, szervusztok« skandálásra integetni kezdtek a hídon a gyerekek

– írta helyszíni tudósítónk.

Közben élelmes árusok bevették magukat a vonulás útvonalára és sört, perecet, meg egyéb meccsre valót árultak, a tömeg mintegy harmada le is csapott a lehetőségre.

„Az egyik hídnál elment mellettünk a villamos tele skótokkal. Röhögve integettek nekünk, a magyarok válaszként rákezdtek a Ria-Ria Hungáriára. Öt perccel később a tűzoltók előtt sétáltunk el, akik egy emberként integettek és tapsoltak a magyaroknak, majd pár skóttal is közös éneklés volt.”

De akadt, aki inkább a pálinka és a whisky közötti különbséget próbálta egy tábla segítségével jelezni.

A mérkőzésre 21 órától kerül sor.

Olvasói sztorik