Hírek

„Nem kiabáltam a szünetben” – Rebrov egy meglepő cseréjéről is beszélt

Kenzo Tribouillard / AFP
Kenzo Tribouillard / AFP

Az ukrán labdarúgó-válogatott a padlón volt, de látványosan felpattant onnan. A Románia ellen 3-0-ra elveszítette nyitómeccsét követően Szerhij Rebrov csapata Szlovákia ellen is hátrányban volt egy félidőt követően, ám a második félidőt 2-0-ra lehozta, így végül nyerni tudott és visszaszállt a továbbjutásért zajló versenybe.

A korábban a Ferencvárost is irányító Rebrov a meccset követően úgy nyilatkozott, hogy a szünetben változtattak a letámadási sémán, majd jöttek a cserék a második félidőre, akik sokat tudtak hozzátenni a játékhoz. A kispadról beszállt Jaremcsuk szerezte például a győztes gólt.

Nem kiabáltam a szünetben, de reagálnunk kellett a második félidőben. Nem volt elég intenzív a letámadásunk, és tudtuk, hogy ha ezen a téren fejlődünk, az lehet az esélyünk. Ezt is mondtam a játékosoknak: nem aggódjatok a góllövés miatt, csak játsszatok

– mondta a meccset követő sajtótájékoztatón Szerhij Rebrov.

A kapitány több helyen is változtatott a kezdőcsapatán, az egyik csere a kapuban történt: Andrij Lunyin helyét Anatolij Trubin vette át. Pedig előbbi kifejezetten jó szezont futott a Real Madridban, ugyanakkor Románia ellen több nagy hibája is volt, kettő gólhoz vezetett.

Örülök, hogy verseny van a kapusaink között. Turbin megérdemelte ezt a mérkőzést a németek elleni felkészülési meccsen nyújtott teljesítménye után. Nagyon nyugodt volt, már az előző meccsen is kezdhetett volna

mondta Rebrov.

Ukrajna majd Belgiummal játszik az utolsó csoportkörben.

Kapcsolódó
Sallai: A matek csak azután kezdődhet, ha megvertük a skótokat
A magyar csapat felkészült a skótok fizikális stílusára.
Olvasói sztorik