Hírek

Az UEFA-szabály keresztbe tesz Kylian Mbappénak

Kylian Mbappe a csütörtöki edzésen Fotó: Sathiri Kelpa / ANADOLU / Anadolu via AFP
Kylian Mbappe a csütörtöki edzésen Fotó: Sathiri Kelpa / ANADOLU / Anadolu via AFP

Kylian Mbappé még hétfőn, az Ausztria elleni 1-0-s győzelemmel zárult első Eb-mérkőzésen belefejelt az ellenfél egyik védője, Kevin Danso vállába és eltörte az orrát. A francia válogatott csatára az eset után szinte rögtön feltette a kérdést, kinek milyen ötlete van a maszkjára vonatkozólag.

A L’Equipe a csütörtöki edzésriportjában már azt írta, hogy Didier Deschamps még korántsem biztos abban, hogy a pénteken a hollandok elleni csoportrangadón számíthat játékosára, ugyanakkor a csatár már szerdán is, csütörtökön is maszkban edzett, és remélte, hogy ha álarcban is, de játszani fog.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Equipe de France de Football (@equipedefrance) által megosztott bejegyzés

A meccsnapi hírek azonban még arról szólnak, egyáltalán nem tudni biztosan, hogy Mbappé pályára léphet-e ma este, ugyanakkor az tuti, hogy amennyiben játszik, akkor azt a francia színekben pompázó maszkot le kell cserélnie, amelyben csütörtökön edzett. Az UEFA azt közölte, az nem felel meg az előírásainak.

A szabály ugyanis kimondja, a maszk csak egy színű lehet, és nem tartalmazhat semmiféle klubcsapatra, vagy nemzeti hovatartozásra utalást.

Olvasói sztorik