Hírek

Kitiltották az Eb-stadionokból a youtubert, aki kabalafigurának öltözve simán belógott a nyitómeccsre

YouTube
YouTube

882 ezer feliratkozóval rendelkezik a német youtuber, Marvin Wildhage, aki legújabb videójában azt mutatta be, hogyan slisszolt be kabalafigurának öltözve az Európa-bajnokság Németország-Skócia nyitómeccsére.

Wildhagénak az Eb előtt olyan videója is volt, amelyen magára öltötte a német válogatott edzőpólóját, és feltűnt az egyik nyilvános edzésen, hátha felfigyelnek rá, de a szövetség egyik alkalmazottja leküldte a pályáról, mire Wildhagét a lelátón megrohanták az őt felismerő szurkolók, és aláírást kértek tőle.

A youtuber most emelt a téten, és arra tett kísérletet, hogy magára öltse Albärt, az Eb kabalafigurájának maskaráját, és belópozzon a nyitómeccsre. Az álcázás kedvéért Wildhage kibérelt egy fekete Volkswagent, amelyre a német szövetség logóját ábrázoló matricákat ragasztott.

A szövetség logója meggyőzően hatott, mivel az első akadályon simán átjutott, majd kabalafiguraként egészen a pálya széléig eljutott, onnan integetett a közönségnek.

A turpisság végül kiderült, és mind Wilhagét, mind két segítőjét lekapcsolták, és kitiltották őket az összes Eb-stadionból. Az Európai Labdarúgó Szövetség közleményben számolt be az incidensről, amely azért is érintette érzékenyen a német rendőrséget, mert kiderült, hiába az állandó és tüzetes ellenőrzés, így is előfordul rés a pajzson.

Az eset pár nappal azután történt, hogy sikerült elkapni egy, az Iszlám Állammal kapcsolatba hozott férfit, aki biztonsági őrként próbált munkát szerezni az Eb-n, és feltételezhető volt, hogy terrorcselekményre készül.

Olvasói sztorik