Hírek

Az erőszakosnak tartott magyar drukkerek miatt nagy a készültség a németek elleni Eb-meccsre

BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Több mint 2500 rendőr teljesít majd szolgálatot szerdán Stuttgartban a német-magyar csoportmérkőzésen a labdarúgó Európa-bajnokságon.

A város hatóságainak keddi tájékoztatása szerint a rendőrség és európai szövetség (UEFA) a magyar szurkolók erőszakosnak tartott kemény magja miatt magas rizikófaktorú meccsként sorolta be a találkozót.

Ez különleges előkészületeket von maga után

– jelentette ki Thomas Strobl, Baden-Württemberg tartomány belügyminisztere, aki 15-20 ezres vendégtáborra számít Stuttgartban.

Az egyes szurkolói csoportokat a hatóságok külön kísérik a stadionhoz, és a vonulásokat lépcsőzetesen indítják majd el a belvárosból. A magyar hívek a középső várkertben (Mittlerer Schlossgarten) gyülekeznek, a hazai szurkolók pedig két kilométerrel arrébb, a városi parkban (Stadtgarten).

A rendfenntartók közleménye szerint ha mégis rendbontásokra, összecsapásokra kerülne sor, akkor a rendőrök „erős és robusztus fellépéssel, gyorsan és célirányosan avatkoznak közbe, és csillapítják le a kedélyeket”.

A dpa hírügynökség megjegyezte, hogy a 2021-es Eb-n a két csapat 2-2-vel zárult csoportmérkőzésén radikális vendégszurkolók homofób feliratokat emeltek a magasba. Szombaton, a kölni Svájc-Magyarország (3-1) meccs viszont békésen zajlott le.

Olvasói sztorik