Hírek

„A szívem a német csapathoz húz, de örülnék, ha a magyar is továbbjutna” – a Fradi kézisének Magyarország a második otthona

Illyés Tibor / MTI
Szoboszlaiéknak a házigazda ellen kellene javítaniuk
Illyés Tibor / MTI
Szoboszlaiéknak a házigazda ellen kellene javítaniuk

A német női kézilabda-válogatott négy éve Magyarországon játszó tagja, Emily Bölk drukkol a magyar futballválogatottnak, hogy a házigazda németek mögött továbbjusson az Európa-bajnokság A csoportjából.

„Igen” – vágta rá magyarul a ferencvárosi átlövő arra a kérdésre, hogy nyomon követi-e az Eb eseményeit, majd angolul folytatta.

„Hosszú idény volt, és a pihenésem alatt egyáltalán nem foglalkoztam sporttal, így nagyon meglepett mekkora Eb-láz tört ki az országban. Az autókat nemzeti zászlók díszítik, a győztes nyitómeccs után pedig mindenki egyemberként ünnepelt”.

A 26 éves Bölk a magyarok szereplésével is képben volt, nemcsak azt tudta, hogy 3-1-re maradtak alul Svájccal szemben, hanem azt is, hogy elsősorban a gyenge első félidei teljesítményük miatt kaptak ki.

„Szerencsére éppen nem lesz edzésünk akkor, így meg tudom nézni szerdán a német-magyar meccset.

Természetesen a szívem a német csapathoz húz, de örülnék, ha a magyar is továbbjutna a négyesből, mert imádom Budapestet, nekem Magyarország a második otthonom

– mondta az MTI-nek Bölk.

A német női kézilabda-válogatott a magyar labdarúgók bázisától, Weiler-Simmerbergtől alig tíz kilométerre fekvő Oberstaufenben kezdte meg közvetlen felkészülését a párizsi olimpiára. A klasszis kézilabdázó elárulta, Dél-Bajorországnál nehéz ideálisabb helyszínt elképzelni az edzőtáborra, mert a rétektől és erdőktől zöld hegyes vidék páratlan nyugalmat áraszt.

„Valószínűleg elsők között kezdtük meg a felkészülést, de szerencsére lesz még pihenőnk, amikor mindannyian felfrissülhetünk. A mostani első szakaszban a fizikális munkáé a főszerep” – mondta Bölk, aki társaival vasárnapig marad a közel 8000 lakosú faluban.

Bölk kifejezetten örülne, ha a németek összeakadnának a magyarokkal az olimpián, mert mint mondta, az azt jelentené, hogy mindkét csapat eljutott a lille-i egyenes kieséses szakaszba tekintve, hogy a két együttes különböző csoportban szerepel majd a francia fővárosban.

Nagyon különleges mérkőzés lenne számomra, mivel nagyon sok barátom játszik a magyar válogatottban, akiket jól ismerek a pályán és a pályán kívül is

A svájciaktól szombaton elszenvedett 3-1-es vereséget követően a magyar labdarúgó-válogatott szerdán 18 órától a házigazda és a pénteki nyitányon Skóciát 5-1-re legyőző németekkel csap össze Stuttgartban.

Olvasói sztorik