Hírek

Lesújtó statisztika árulkodik a belgák kapu előtti bénázásáról

Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Temérdek helyzetet dolgozott, majd hagyott ki a belga válogatott, amely 1-0-s vereséget szenvedett első Eb-csoportmeccsén Szlovákia ellen.

Romelu Lukaku kétes értékű rekordot ért el azzal, hogy ő lett az első olyan játékos az Eb-ken, akitől a VAR két gólt is elvett: az elsőt lesállás miatt, a másodikat pedig azért, mert a gólpasszt adó Lois Opendának a kezét érintette a labda az akció korábbi szakaszában.

A belgák a legutóbbi világversenyen, a 2022-es katari vébén nem jutottak tovább a csoportkörből, aminek leginkább az volt az oka, hogy a három meccsen – Kanada, Marokkó és Horvátország ellen – mindössze egy gólt szereztek – pedig helyzetük volt bőven.

Az Opta megmutatott egy statisztikát, amely kellőképpen visszaadja, mennyire rosszul teljesítenek a belgák az ellenfél kapuja előtt: a három vb-meccsen, valamint a szlovákok ellen mindössze egy gólt értek el, mindezt ötvenegy lövésből, és 6,7-es xG-vel.

A belgák a mostani tornán a románokkal és az ukránokkal találkoznak még, és sürgősen javítaniuk kell a helyzetkihasználáson, ha nem akarnak ismét a kertek alatt hazakullogni.

Olvasói sztorik