Hírek

Lisztes: Sokan már Eb-győzelmet vártak, most jött egy kijózanító pofon

Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
A Svájc elleni vereség után a csapat elénekelte a magyar himnuszt a közönséggel
Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
A Svájc elleni vereség után a csapat elénekelte a magyar himnuszt a közönséggel

Szerdán Stuttgartban a házigazda Németország ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott, amely egy olyan városban játszhat, ahol egykoron magyar futballisták okoztak örömet a közönségnek.

Megfordult ott Hajnal Tamás (2011-13, 74 mérkőzés, 6 gól) és Szabics Imre is (2003-2005, 73 mérkőzés, 22 gól), de a legnagyobb hatást talán Lisztes Krisztián gyakorolta a helyiekre. A támadó középpályást 1997-ben szerződtette a VfB, négy és fél szezon alatt Német Kupát és Intertotó-kupát nyert, valamint KEK-döntőt játszhatott, 141 mérkőzésen 15 gólig jutott.

FRANZ PETER TSCHAUNER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP Lisztes Krisztián 1997 és 2001 között erősítette a VFB Stuttgart csapatát

„Stuttgart városától kaptam egy meghívást a főtérre, de most éppen nincsen autóm, az utolsó pillanatban pedig nem biztos, hogy sikerül kimennem” – nyilatkozta a 47 éves egykori középpályás az Nb1.hu-nak.

Azt mondta, ne lepődjünk meg azon, hogy a nagy hurráoptimizmusból pesszimista lett a légkör a Svájc elleni 3-1-es vereség után, hiszen „Magyarországon vagyunk.”

Hozzátartozik a magyarokhoz, hogy amennyire el tudnak billenni a hurráhangulat felé, ugyanannyira el tudják verni a port a csapaton egy vereség után. Szerintem reálisan kell látni a dolgokat…

De ezért vagyunk sportolók, hogy ezeket a hangokat elnémítsuk. Ezt csak a pályán lehet jó teljesítménnyel és eredményekkel. Persze jól tudom, hogy hozzátartozik a szurkolókhoz a kritizálás, de ezt megfelelő módon kell kezelni. Nagyon nagy bravúr, hogy csoportelsőként jutott ki a válogatott, de utána elbillentek az elvárások, kis túlzással, sokan már Eb-győzelmet vártak a csapattól.

Hasonlóképpen, mint 1986-ban, amikor vb-győzelemre is esélyesnek tartották a magyar válogatottat. Most jött egy kijózanító pofon egy nagyon erős svájci ellenféltől.

Szerinte egy meccs után még kár ítéletet mondani, bárhogy alakulhat a forgatókönyv, és biztos benne, hogy Marco Rossi tudja kezelni ezt a helyzetet.

Olvasói sztorik