Hírek

Gulácsi Péter: Helyünk van itt, ezen a szinten is versenyképesek vagyunk!

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Rendhagyó interjút adott Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa.

A Leipzig játékosa ebben elmondta, hogy a csapatra nem jellemző egyéni hibákat követtek el, ráadásul nem sikerült 1-0-s hátránnyal szünetre menni, pedig fontos feladat lett volna jobb híján tartani az eredményt. A kapus szerint a hiba mindig csak a jéghegy csúcsa, ezért megpróbálták megtalálni az okát, mi az, ami miatt egy bizonyos szituációban hibáznak, illetve mi az, ami bizonytalanná tesz játékosokat. Reményei szerint ezeket sikerül kiküszöbölniük a következő mérkőzésig, mert a német csapat ezeket a hibákat ugyanúgy meg fogja büntetni.

„Az első félidőben voltak olyan taktikai dolgok, amiket nem úgy hajtottunk végre, ahogyan terveztük. Jobban ki tudtak csalogatni minket a svájciak, azt a kompaktságot, amit szerettünk volna, és ami jellemez minket, nem tudtuk megtartani, ezért bejött a bizonytalanság” – mondta Gulácsi, aki szerint erőt kell meríteni abból, hogy a második félidőben meccsben voltak.

Helyünk van itt, és ezen a szinten is versenyképesek vagyunk, de 90 percig összpontosítanunk kell a németek ellen. A kompakt, zárt védekezés nagyon fontos lesz, mert a németek is hasonló stílusban játszanak, mint a svájciak. Jól kezdtek, jó formában vannak, de bízunk a saját erényeinkben.

Hozzáfűzte, csapatként kell jól védekezniük, mindenkire szükség lesz, az első vonalnak is jól kell zárnia, a középpályásoknak pedig tartaniuk kell a pozíciót, és biztos, hogy a szerencsére is szükségük lesz.

A magyar válogatott a szerdán 18 órakor kezdődő, németek elleni találkozót követően, vasárnap 21 órától Skóciával játszik, ugyancsak Stuttgartban.

Olvasói sztorik