Hírek

Nagyon pipa lett, hogy nem főszerepet szántak neki, győztes gólt szerzett

GABRIEL BOUYS / AFP
Cody Gakpo (jobbra) gratulál a győztes gól szerzőjének, Wout Weghorstnak
GABRIEL BOUYS / AFP
Cody Gakpo (jobbra) gratulál a győztes gól szerzőjének, Wout Weghorstnak
Ronald Koeman, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nagyon örül annak, ahogy Wout Weghorst reagált a bejelentésére, hogy nem elsőszámú csatárként számol vele az Európa-bajnokságon. Szerinte a támadó megfelelő mentalitást mutat a pályán és azon kívül is.

A Lengyelország elleni nyitómeccsen Koeman úgy döntött, Memphis Depayt küldi pályára, így Weghorstnak csak a kispad jutott.

„Beszéltem Wouttal, és elmagyaráztam, mik az esélyei. Hogy akkor lép pályára, amikor cserére van szükségünk. Kicsit ideges volt emiatt, de keményen dolgozik, és a megfelelő mentalitást mutatja” – mondta Koeman, aki szerint az előző szezont a Hoffenheimben töltő játékos képes megfelelő agresszivitást hozni a játékba.

Weghorst a lengyelek ellen beállt a 81. percben, két perccel később pedig győztes találatot szerzett (2-1).

„Leírhatatlan élmény volt. Különösen egy ilyen tornán ez olyan különleges. A múlt hét óta, amikor világosan megmondták, mi a szerepem, készen álltam a feladatra. Számomra ez egy álomforgatókönyv.

Visszagondolva lehet hülyeség, de reggel azt mondtam a barátnőmnek: döntetlen állásnál, húsz perccel a vége előtt beállok és gólt szerzek. Kicsit később cseréltek be, de elképzelheted, mit érzek

nyilatkozta.

Bart Verbruggen kapus kiváló Európa-bajnoki debütálást tudhat maga mögött, a Brighton 21 éves játékosa elárulta, az öltözőben megtapsolta a csapat a győztes gól szerzőjét.

„Rendkívül fontos gólt szerzett. Jó érzés olyan csapatban szerepelni, amelynek a kispadján is olyan srácok ülnek, akik képesek változást hozni” – vélte.

Kapcsolódó
Kellett a cserecsatár szemfülessége, nehéz győzelemmel kezdett Hollandia
A lengyelek közel álltak a pontszerzéshez a D csoport nyitányán.
Olvasói sztorik