Hírek

Albánia nagy bajban, kidőlt egy kulcsember az Európa-bajnokságon

INA FASSBENDER / AFP
Jasir Asani bokasérülést szenvedett
INA FASSBENDER / AFP
Jasir Asani bokasérülést szenvedett
Nincs könnyű helyzetben az albán labdarúgás: a válogatott elveszítette első Európa-bajnoki csoportmérkőzését Olaszország ellen, egy kulcsjátékosa megsérült, és még a szövetség is komoly büntetés elé néz.

Az Európai Labdarúgó Szövetség eljárást indított az Albán Labdarúgó Szövetség ellen, mert a B csoport első fordulójában, az Olaszország ellen lejátszott (1-2) dortmundi mérkőzésen egy szurkoló behatolt a pályára, mások tárgyakat dobáltak és pirotechnikát alkalmaztak, illetve „sporteseményhez nem illő provokatív üzenetet közvetítettek”.

Hangsúlyozni kívánjuk, hogy a szervezők minden szükséges intézkedést megtettek a mérkőzés sikeres lebonyolításához. Az esemény az európai futball ünnepe volt, és nem történt olyan jelentősebb incidens, amely rontotta volna a pozitív hangulatot

– áll az Albán Labdarúgó Szövetség válaszában.

A csapat legközelebb szerdán, Horvátországgal csap össze, a 15 órakor kezdődő mérkőzést a hamburgi Volksparkstadionban játsszák. A mérkőzés mindkét fél számára kulcsfontosságú, hiszen mindketten vereséggel rajtoltak.

Albánia egyébként csapatszinten is bajban van, Jasir Asani ugyanis bokasérülést szenvedett, és a legutóbbi edzést ki is hagyta. Márpedig a szélső Sylvinho kapitány egyik érinthetetlen játékosa, aki annak ellenére stabilan a kezdőcsapat tagja, hogy idén nem sokat játszott dél-koreai klubjában, a Kvangdzsuban.

„A bemutatkozáskor volt bennünk egy kis idegesség, nem volt könnyű dolgunk. De ez még csak a második Európa-bajnoki szereplésünk, új csapat vagyunk. Olaszország ellen nem mentünk rosszul, játékban maradtunk a végéig” – mondta Sylvinho.

Mit várok a következő meccstől? Horvátország technikailag nagyon erős, de számunkra most ez a meccs döntő jelentőségű. Pozitív eredményt kell elérnünk

– tette hozzá.

Kapcsolódó
Az albán huligánokat visszaszorították, 67 késes olaszt őrizetbe vettek
Nagy botránytól mentette meg Dortmund városát a német rendőrség a szombati mérkőzés előtt.
Olvasói sztorik