Hírek

Így vonultak a magyar szurkolók Kölnben

MLSZ / X
MLSZ / X

A magyar labdarúgó-válogatott is megkezdi a szereplését a 2024-es Európa-bajnokságon, az első ellenfél pedig Svájc lesz, Kölnben – a németekkel és a skótokkal már Stuttgartban játszik Marco Rossi csapata.

A drukkerek ezúttal is gyülekeztek a mérkőzés előtt, majd az MTI becslése szerint legalább ötezren vonultak a RheinEnergie Stadionba.

A drukkerek az arénától nagyjából két kilométernyi távolságban lévő téren gyülekeztek, majd rendőrségi kísérettel sétáltak el a találkozónak otthont adó létesítményhez.

Már a gyülekező ideje alatt, még a menet indulását megelőzően felcsendültek a jól ismert szurkolói rigmusok, így többek között a Ria, ria, Hungária, a Hajrá, magyarok!, de ment a Lesz még Erdély Magyarországé, és a Ki nem ugrál, büdös román is, valamint a 2016-os Eb-szereplés óta hagyományossá vált Az éjjel soha nem érhet véget című dal.

A rendőrség néhány alkalommal felszólította a csoportot arra, hogy pirotechnikai eszközöket ne használjanak, miközben az indulásig egyfolytában érkeztek a drukkerek a menet végéhez.

A WizzAir egyébként különgépeket indított Németországba a meccsnapon, ugyanakkor pont a menetrendszerinti járat késéssel indult.

Kapcsolódó
Így kezd a magyar válogatott a Svájc elleni Eb-meccsen
Marco Rossi kihirdette a kezdő tizenegyet.
Olvasói sztorik