Hírek

Rekord az Eb-n: 23 másodperc után kaptak gólt az olaszok

Matt McNulty - UEFA / UEFA via Getty Images
Matt McNulty - UEFA / UEFA via Getty Images

Nedim Bajrami rekordot döntött a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. Az albán játékos egy olasz bedobás után csapott le a labdára, igazított rajta, majd jobbal a rövid felső sarokba bombázott, esélyt sem adva Gianluigi Donnarummámak, az olasz válogatott kapusának.

Bajrami mindössze 23 másodpercet követően talált be, így megszerezte az Európa-bajnokságok történetének leggyorsabb gólját.

A korábbi csúcsot az orosz Dimitrij Kiricsenko tartotta, aki 2004-ben, Görögország ellen 67 másodperc alatt volt eredményes. A képzeletbeli dobogóra Emil Forsberg fér oda, a svéd támadó 82 másodperc után vette be a lengyelek kapuját.

A villámkezdés ellenére Albánia a félidő végére már hátrányba került a címvédő ellen, végül pedig 2-1-re elveszítette a mérkőzést.

Kapcsolódó
Az Eb-történet leggyorsabb gólját kapta, de hamar talpra állt a címvédő olasz válogatott
Az albánok az Eb-történet leggyorsabb góljával vezettek, Bajraminak ehhez mindössze 23 másodpercre volt szüksége. Az olaszok nem omlottak össze, tíz perc múlva egyenlítettek Bastoni szép fejesével, majd Barella látványos lövésével fordítottak.
Olvasói sztorik